Кошик
5965 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 16.09).

+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

ВСЕ ПРО ЛЕМОНГРАС: ЯК ВИБРАТИ, ПРИГОТУВАТИ, З'єднання ЇСТИ

ВСЕ ПРО ЛЕМОНГРАС: ЯК ВИБРАТИ, ПРИГОТУВАТИ, З'єднання ЇСТИ

Ми часто використовумо лимонник, або ж лемонграс у стравах тайської кухні. Він додає особливий аромат і кислинку. Альо це не просто приправа чи трава, тож аби нею покращити страву, а не зіпсувати, потрібно знати декілька секретів. Про них і поговоримо.

 

Лемонграс - це стеблова рослина з лимонним ароматом, що зростання в багатьох тропічних кліматах, особливо в Південно-Східній Азії. Лимонний сік частково може замінити лемонграс лише у крайньому випадку, альо цитрусові не зможуть повністю повторити його особливі якості.

Як вибрати?

Зазвичай свіжий лемонграс продається в пучках по 3-4 стебла. Стебла довжиною приблизно 18 сантиметрів. При купівлі лимонної трави шукайте тверді стебла - не м'яка які або гумові, адже це означатиме, що вони занадто старі. Нижня частина стебла має бути блідо-жовта (майже білого), а верхні стебла - зелені. Не купуйте його, якщо зовнішні листи стали хрумкими або коричневими. Дуже часто, аби лемонграс гарно зберігався, його морозять. Така купівля убезпечить вас від зіпсованого продукту:

Лемонграс морожений цілий

Приготування їжі з лемонграсом?

Щоб використовувати лемонграс у варінні, завжди відріжте нижню цибулину і зніміть жорсткі зовнішні листки. Основне стебло (жовта секція) - це ті, що використовується в тайській кухні.

Використовувати лемонграс у стравах можна по-різному. Тут ви маєте щонайменше два варіанти. Просто поріжте жовте стебло на 5-7 сантиметрів. Потім потовчіть ці частинки, згинаючи їх кілька разів. Ви також можете зробити поверхневі зрізи вздовж цих ділянок за допомогою ножа, який допоможе випустити аромат лимона. Додайте ці частини стебл до супу або каррі. Однак при подачі видаліть шматочки лимонної трави або попросіть гостей відкласти їх убік. Вони будуть затверді.

Другий спосіб – це нарізати лимонник. У цьому випадку ми готуємо лемонграс, який буде вживатися. Додаючи стебла, з них виходять поживні речовини та додасться більше смаку до страви. Альо вам знадобиться дуже гострий ніж, тому що стебло досить тверде. Будьте обережні. Розріжте жовту частину стебла на тонкі скибки. Чи другий варіант: можна придбати і вже порізаний продукт: Лемонграс різаний морожений

Як їсти лемонграс?

Будьте уважні, адже лемонграс надзвичайно волокнистий (більш схожий на нитки, насправді). З цієї причини, обов'язково приготуйте свою тайську страву досконало і правильно. Якщо ви робите, наприклад, суп, відваріть лимонну траву протягом принаймні 10-15 хвилин в бульйоні, щоб вона рівномірно розм'якчилася. Абі вашим гостям не довелося під час їжі витягувати тверді шматки з роту.

Страви, де використовується лемонграс:

В'єтнамський СУП ФО БО #PfoBo

СУП ТОМ КХА ГАЙ на основі кокосового молока #TomKhaaKai

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ #KaengKhiaw

ТОМ ЯМ - традиційний тайський суп #TomYum

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner