Корзина
1022 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ #KaengKhiaw

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ #KaengKhiaw

28.06.18

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ

Каррі буває... зеленим. Тайська й індійська приправи називаються однаково, але по вмісту, кольору і смаку вони зовсім різні. Виходить цікава картина: зелене каррі - це приправа тайська, а назва “каррі” - індійська. В європейську мову її принесли британці, які володіли колоніями в Індокитаї. Словом “каррі” (що в перекладі “їжа з підливою”) колоністи називали всі гострі і пряні страви, а разом з тим і суміш перемелених прянощів і спецій масала. А от в Таїланд з Індії каррі принесли біженці. Але не як готовий продукт, а більше як визначення.

Готують тайське каррі без чіткого рецепта, але з основних інгредієнтів: корінь галангала, лемонграс, цедра кафірського лайма, часник, зелень, насіння кінзи, а також свіжий зелений перець. Колір такої пасти - гірчично-зелений, аромат - свіжий, з яскравою лимонною ноткою, а смак доволі м’який, в міру пряний, з вишуканою пікантністю. Тому на відміну від червоного гострого і яскраво насиченого каррі, зелене - більш легке, яка краще поєднується з морепродуктами, рибою та куркою. Власне, саме такий рецепт ми і пропонуєм. Легкий, літній і збалансований.
Насолоджуйтесь!


Інгредієнти на 4 порції:

  • стебло лемонграса
  • 1 ст ложка рафінованої олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часника
  • 1 ст ложка зеленої пасти каррі
  • корінь імбиря близько 1 см
  • 150 мл курячого бульйону
  • 600 гр філе білої морської риби, плотнішої текстури (нарізати порційними шматками)
  • 400 мл кокосового молока
  • 1 лайм
  • 3 молоді цибулини з зеленню
  • червоний гострий перець по смаку
  • 150 г стручкового зеленого горошку

Як готувати:

  1. З половинки одного лайма зрізати цедру. Горошок бланшувати 2 хвл в підсоленому окропі, далі злити воду і обдати холодною водою.
  2. Імбир почистити і порізати на 2-3 частинки. Стебло лемонграса почистити і порізати на 3 частини. Цибулю та часник почистити і дрібно порізати.
  3. Нагріти в сковорідці з високими стінками олію і, помішуючи, підсмажити 1 хв лемонграс, цибулю та часник. Додати туди каррі, імбир, цедру лайма і, помішуючи, готувати ще 4 хв.
  4. Влити бульйон, довести до кипіння і уварювати на маленькому вогні 10-15 хв. Далі влити кокосове молоко, покласти рибу і готувати ще 5 хв.
  5. З лайма вичавити сік, додати по смаку сіль і зняти з вогню.

Декор. Молоду цибулю почистити, помити, частину цибулі порізати, а декілька стеблів з цибулинками порізати вздовж на 2-4 частини. Готове каррі розлити порційно. Кожному в тарілку покласти трохи бланшованого горошку, прикрасити страву зеленою цибулею і червоним перцем за бажанням.
Таку страву, ви зможете покуштувати далеко не в кожному закладі, але запросто зробите її вдома.

І не забудьте про кокосове молоко - один з найголовніших інгредієнтів тайської кухні. Любите кулінарні експеременти? Тоді підмішайте зелене каррі і кокосове молоко до обсмажених овочів. Смак буде неймовірний.

Предыдущие статьи