Місо рамен
Мегапопулярною японською стравою вважається місо-рамен. Рецепт супу на острів потрапив із Китаю. Він являє собою страву із відвареної локшини рамен, залитої бульйоном. Додаткові інгредієнти можуть різнитися в залежності від регіону та місцевих традицій. Це може бути рожевий маринований імбир, скибочки свинини Тясю, відварені яйця чи крабові палички та зелень. Подають його гарячим.
Компоненти для місо рамена можна придбати в інтернет-магазині Asia Foods, де представлена продукція вищої якості за приємною вартістю. Суп прийдеться до смаку всім любителям японської кухні.
Історія страви почалася з міста Саппоро, яке є четвертим за розмірами та знаходиться на острові Хоккайдо. Остаточний варіант, який має попит і сьогодні запропонував господар магазину локшини Моріто Омія. Саме ця людина була ініціатором приготування рамену, і з 1995 року страва не залишає лідерських позицій серед японських супів.
Інгредієнти для приготування місо-рамен
Для приготування місо рамен на 2 порції треба мати:
-
1 л курячого бульйону;
-
200 гр локшини рамен;
-
шматочок імбиру;
-
100 гр свинячого фаршу;
-
2 зубчики часнику;
-
1 ріпчаста цибулина;
-
1 ч. л. гостро соусу Табадзян;
-
4 ст. л. місо-пасти;
-
1 ст. л. кунжутної олії;
-
1 с. л. білого кунжуту;
-
1 ст. л. рисового вина;
-
½ Ч. л. білого або чорного меленого перцю;
-
1 ч. л. солі;
-
1 ч. л. цукру.
Щоб гарно сервірувати страву, потрібно придбати трохи норі, шматочки свинини Тясю, рожевий імбир, зелену цибулю та яйця Рамен.
Приготування яєць Рамен та свинини Тясю
Для місо-рамену яйця Рамен готують «в мішечок» та маринують в суміші приправ із:
-
50 мл соусу для локшини;
-
50 мл саке;
-
25 мл соєвого соусу;
-
25 мл солодкого соусу Мірін.
Відварені та розрізані навпіл яйця кладуть у маринад на добу.
Свинину Тясю готують з груднинки, обсмажуючи шматочки з усіх боків до золотавої скоринки.
Далі треба приготувати:
-
шматочок імбиру;
-
цибулю-порей;
-
1 ст. л. рослинної олії;
-
160 мл води;
-
3 ст. л. рисового вина;
-
5 ст. л. саке;
-
6 ст. л. соєвого соусу;
-
3 ст. л. цукру.
Обсмажені шматочки викладають у сковорідку і готують з додаванням суміші з води, саке, міріну, соусу та цукру. До м яса кладуть інші компоненти та тушкують близько 30 хвилин. Страва готова, коли соус буде карамелізуватись.
Як приготувати місо-рамен
-
Бульйон. Для його приготування беруть курятину та варять протягом години.
-
Смаження компонентів. У розігріту сковороду додають кунжутну олію, подрібнену цибулю, часник та імбир. Також кладуть фарш, місо-пасту, мелений кунжут, цукор, саке, курячий бульйон. Кип'ятити кілька хвилин.
-
Приготування локшини. Її готують не більше 2 хвилин, промивають водою та відкидають на друшляк.
Для приготування місо рамен у тарілку кладуть локшину, наливають бульйон, додають частину фаршу, зелену цибулю, яйця Рамен, шматочки свинини Тясю та норі, пару пелюсток рожевого імбиру. За бажанням можна покласти трохи консервованої кукурудзи. Зверху суп бажано посипати білим кунжутом. Неймовірний рецепт стане улюбленою стравою на будь-якому столі та вгамує голод, адже в своєму складі він має безліч корисних та поживних інгредієнтів.