ТАЙСЬКИЙ ГАРБУЗОВИЙ СУП З КОКОСОВИМ МОЛОКОМ #AroiMakMak
Вам знадобиться всього 30 хвилини, аби приготувати цей ароматний гарбузовий суп. Зима – чудовий період для таких овочевих страв, а тайський смак – завжди зробить їх особливими.
У Таїланді гарбуз і кокосове молоко часто йдуть у парі. Їх використовують, як для солоних, так і для солодких страв. Також до цього супу можна додати різний білок, альо тут рекомендуємо зупинити свій вибір на тофу. Тож запасіться продуктами і чаклуйте на кухні нову особливу страва, поки за вікном холодно і незатишно. А цей суп посмакує не лише вам, а й приємно здивує ваших друзів.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 ст. л. лемонграса (перемеленого в блендері, або ж готової пасти)
- 3 листки лайма каффір
- 1 цибуля шалот (перететрта)
- 3 зубчика часника (розчавленого)
- 20 г галангала (тонко нарізаного)
- 1 свіжий червоний перець чилі (або паста)
- 1-2 ч. л. соусу чилі
- 600 г гарбуза (очищеного і нарізного на невеликі шматки)
- 200 г картоплі (очіщеної і нарізаної на шматки)
- 1/2 ч. л. куркуми https://asiafoods.com.ua/p290937533-kurkuma-bot-nghe.html
- 3/4 ч. л. меленого коріандру
- 1 ч. л. меленого кмину
- 3-4 ст. л. рибного соусу
- 1 ч. л. коричневого цукру
- 2 ст. л. соку лайма (свіжовичавленого)
- 400 мл кокосового молока
- 200-300 г м'якого тофу (нарізаного кубиками)
- листки свіжого базиліку для декору
- олія для смаження
Як готуємо:
- Поставте каструлю на сильний вогонь, налийте трохи олії. Додайте туди лемонграс, або лемонграсову пасту, листи лайму каффір, шалот, часник, галангал, чилі. Доведіть все до кипіння.
- Додайте гарбуз і картоплю. Злегка зменшіть вогонь і обережно проварити 6-7 хвилин.
- Далі додаємо спеції, перемішуючи після кожного додавання. Куркуму, мелений коріандр і кмин, рибний соус, коричневий цукор і сік лайма.
- Коли гарбуз і картопля стануть достатня м'яка якими, зменшіть вогонь до мінімуму. І додавайте по-трішки кокосове молоко: у залежності від того, яку густину супу ви хочете.
- Добре перемішайте і скуштуйте суп на сіль і спеції, додаючи більше рибного соусу, якщо не солоний або ароматний. Також додайте ще сік лайма, якщо суп занадто солоний або солодкий. А якщо він вийшов занадто кислий за своїм смаком, додайте трохи більше цукру. Якщо занадто пряний, додайте більше кокосового молока.
- Перед подачою на стіл, додайте м'яка м'який тофу і обережно перемішайте. Далі насипаємо все у тарілку і посипаємо листками свіжого базиліку.
Цікаво: Зверніть увагу, цей суп зазвичай подається з рисом https://asiafoods.com.ua/p721998509-ris-klejkij-sawat.html поряд. Також можна додати локшину https://asiafoods.com.ua/p259630855-lapsha-risovaya-ploskaya.html
А для більш вишуканої подачі перед подачою суп можна перемішати у блендері. Вийде чудовий крем-суп. І не нехтуйте рибним соусом. У банці він пахне не дуже, але додає неперевершений аромат.