ТАЙСЬКІ СОСИСКИ #SaiUa
Цей вид свинячих сосисок зазвичай готуєть в шкірі. Проте, наш рецепт без шкіри, тому що це значно легше, але не менш смачно. У Таїланді деякі сосиски залишають, аби вони "дозріли" (ферментувалися) перед приготуванням. Однак вдома так експерементувати не варто, вони смакують так само добре і свіжими.
Ці сосиски формуютсья з фаршу, трав та спецій. Часто їх готують на грилі і їдять з липким рисом, овочами, або подають як закуску. Традиційно SaiUa була домашньою ковбасою, але сьогодні вона легко доступна в магазинах. А також як вулична їжа.
Засервіруйте приготовлені сосиски з овочами, або з листками капусти.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 2 порції:
- 3 стебла коріандру
- 1 паличка лемонграсу (лише порізана біла частина)
- 4 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. білого перцю
- 1 порізаний перець чилі
- 2 ч. л. рибного соусу
- 2 ч. л. коричневого цукру
- 300 г перемеленого м яса свинини
- рис на гарнір
Як готуємо:
- Аби перемолоти спеції для сосисок візьміть фуд-процесор, або блендер. Помістіть туди стебла коріандру, лемонграс, часник, перець і перемоліть усе в пасту.
- Додайте до утвореної пасти чилі, рибний соус, цукор, свинину і ще раз добре перемішайте. Сформуйте з фаршу сосиски (довжиною десь до 10 сантиметрів).
- Нагрійте баребек'ю або гриль на вогонь вище середнього. Готуйте сосики по 4-5 хвилин з кожної сторони до повної готовності.
- Сосиски добре смакуватимуть з легким овочевим салатом. Наприклад, з Сом-Там
Інші статті