Корзина
639 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

CОМ-ТАМ З КАПУСТОЮ ТА КЕШ'Ю #TamMaakHoong

CОМ-ТАМ З КАПУСТОЮ ТА КЕШ'Ю #TamMaakHoong

26.11.18

Салат Сом-Там - це традиційний гострий тайський салат. В оригіналі у ньому - зелена папая. Але враховуючи, що в наших широтах із зеленою папаєю непросто, то замість неї покладемо хороший замінник: білокачанну капусту!  Згідно останніх соціологічних досліджень, сом-там - найпопулярніша страва серед тайських жінок. І на це є ряд причин: у нього входить одна зелень, а робиться він за лічені хвилини.  У Таїланді салат переважно їдять з клейким рисом, але часто це лише як легкий перекус, або ж розминка до основної страви. А у 2011 році салат Сом-Там увійшов у список 50 самих смачних страв світу. 

Насолоджуйтесь!

 

Інгредієнти на 6 порції:

Як готувати:

  1. Якщо ви купите вже підсмажені горіхи, то ми все одно рекомендуємо вам їх ще трохи додатково підсмажити або підпекти у духовці. Це дасть додатковий аромат.  
  2. У невеликій каструлі обсмажте кешя’ю на високій температурі, часто перемішуючи їх. Смажити щонайменше 4 хвилини.
  3. З'єднайте лаймовий сік, чилі пасту, рибний соус та цукор у невеликій мисці. Збити до однорідності. Відкладіть заправку.
  4. За допомогою ступки та макітри розітріть часник з перцем чилі. Робіть це допоки не розітрете все на дрібні шматочки.  
  5. Зелену квасолю підварити 7 хвл у підсоленій воді. Злити воду і вистудити. Додати моркву у холодну підсолену воду, поки вона не вбере в себе її не стане тверда. Воду гарно злити, додати капусту, квасолю та кеш’ю. Всі овочі перемішати. І тепер поливаємо заправкою. 
  6. Подавати одразу, або ж - охолодити і подавати протягом наступних 2-3 годин. Вмішати і шматки лайму.

У заправку по смаку можна додати трохи більше перцю чилі. Спробувати його треба на першому етапі і додати ще якісь інгредієнти, в залежності від того, що вам смакує.