КУРКА В КИСЛО-СОЛОДКОМУ СОУСІ #PreowWan
Найбільш характерний тайський спосіб зробити кисло-солодкий соус - це обов'язкове використання двох важливих інгредієнтів. Tamarindo - для кислого компоненту та пальмовий цукор - для солодкості.
Як і в більшості тайських рецептів, для приготування вам треба WOK. Усе готуєтсья дуже швидко і легко, а у нашому магазині ви зможете купити усі необхідні інгредієнти, що не знайдете в звичайному супермаркеті
У поєднані з рисом на гарнір ця страва чудово підійде як для сімейного обіду, так і для зустрічі з друзями.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 3 порції:
- 400 г філе курки
- 35 г крохмалу
- 100 г стебла бамбука
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 200 г консервованого ананаса у власному соці
- 1 велика цибуля біла
- 50 г арахісу
- 30 г кінзи
- 100 г стебла бамбука
Для соусу
- 35 г крохмалу
- 1 ч. л. пасти тамариндової
- 1 ст. л. пальмового цукру
- 2 ст. л. рисового оцту
- 2 ч. л. світлого соєвого соусу
АБО ж можна взяти готовий соус:
- 6 ст. л. кисло-солодкого соусу
- рис на гарнір
- 2 ст. л. олії для смаження
Як готуємо:
- Порізати філе курятини на невеликі шматки, висушити і трохи підморозити у морозильній камері. Далі витягти і обтрусити крохмалем (35г), перемішаним з сіллю. Відкласти.
- Нарізаємо всі овочі довшими смужками.
- Якщо ви використовуєте не готовий соус, то на цьому етапі самє годину змішати всі інгредієнти для соусу. Додати 35г крохмалу.
- Тепер все готове до смаження. Наливаємо в сковорідку WOK і гріємо її до середньої температури. Вийміть м'ясо, обтрусіть зайвій крохмаль і кидайте у сковорідку. Смажимо до коричневого кольору і виймаємо на тарілку. У сковорідку кидаємо всі овочі і стебло бамбука. Кінзу, арахіс та ананас додамо трохи пізніше. Смажимо близько 5 хвилин на вищій температури, постійно помішуючи, поки овочі стануть м'які якші.
- Додаємо соус на сковорідку і варимо все 1 хвилину. Тепер додаємо порізані шматки ананасу з соком. Довести до кипіння і скрутити до середнього вогню. Повертаємо у WOK м'ясо і готуємо ще 5 хвилин. Соус має загуснути, а в кінці додаємо трохи подрібнений арахіс і порізані листки кінзи.
- Подавайте страву з теплим рисом.
Інші статті