ТАЙСЬКА КУРЯТИНА З кеш'ю #KaiPhatMetMamuangHimmaphan
Створена у вогняному гарячому WOK, з насиченим ароматом, ніжним перцем та цибулею, золотисно-коричневою куркою та соусом. Усе це про тайську курятину з горіхами. Страва змусить вас зробити паузу і зупинитися над нею на довше. У Таїланді ця страва вважається у китайському стилі, але вона настільки поширена в Бангкоку, що з часом стала тайською їжею. Просто по-своєму. Спеції тут не обов'язкові, але, як і більшість тайських страв, трохи перцю завжди буде доречним. Та якщо ви готуєте для родини і хочете, аби посмакували і діти, соусу буде достатня. А гострий перець залиште для дорослих. Загалом смаження позику близько 15 хвилин, а ще стільки ж приготування інгредієнтів. А далі одразу за стіл. Бо їсти тайську курятину з кеш'ю треба гарячою.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
Для соусу:
- 2 зубчика часника розчавленого
- 110 мл води
- 2 ст. л. легкого соєвого соусу
- 1 ст. л. темного соєвого соусу
- 2 ст. л. устричного соусу
- 1 ч л. Крохмалу
- 0,5 ч. л червоного перцю (за бажанням)
- чверть ч. л. білого перцю (за бажанням)
Для м яса:
- 1 біла цибулина
- половина червоного перцю
- 3 стебла зеленої цибулі
- 500 г курячого філе без шкіри
- 1 ст. л. борошна
- 150 г кеш'ю
- соняшникова олія для смаження
- рис - на гарнір
Як готуємо:
- Для початку готуємо соус. Додаємо усі інгредієнти для нього і перемішуємо, додавши крохмаль. Можна усе змішати блендером. Пам " ятайте, що перець варто додати, якщо хочете отримати більш гостру страву. Готовий соус відкладаєм.
- Далі готуємо інгредієнти для смаження. Нарізаємо довшими шматками, як для wok цибулю і перець. З'єднання єднуємо їх. Далі ріжемо зелену цибулю. Подрібнивши курку, перемішуємо її у борошні з сіллю. Вийде такий легкий кляр.
- У сковорідці WOK нагріваємо масло для смаження на середньому вогні. Першим обсмажуємо до золотистого кольору горіхи кеш'ю. Це позиці приблизно 2 хвилини. Далі виймаємо їх на паперовий рушник, аби стекла зайва олія. Далі у сковорідку додаємо м'ясо. Дві хвилини намастіть без перемішування, це допоможе йому прирум'янитися. За 6-7 хвилин курятина має статі коричнево-золотою. Готову курку перемістіть до горіхів на серветку, аби увібрати зайву олію.
- До олії, що залишилась на сковорідці, додайте цибулю і перець. Смажте 3-4 хвилини. Якщо вам здасться, що на сковорідці сухо, додайте трохи води. Далі поступово додайте соус. Добавляємо зелену цибулю, курку та кеш'ю. Всі разом готувати ще протягом 1 хвилини, щоб гарно вимішати соус.
- Страва готова. Подавати її можна з рисом.