ХРУСТКИЙ ТОФУ З ЧИЛІ ПАСТОЮ, кеш'ю ТА КАПУСТОЮ #TamMaakHoong
Повірте, тайська чилійська паста - стане однією з найкращих приправ на вашій кухні. Це основа для багатьох страв, якщо ви хочете отримати одночасно солодкий, гострий та багатий аромат.
Виготовлений з хрусткого тофу, тайської чилійської пасти, капусти та кеш'ю, це, звісно, особливо веганський варіант. І без глютену. На порцію всього 14 г протеїну і 265 калорій. А для тих, хто скептично відноситься до тофу, рекомендуємо вам спробувати його підсмаженим до хрусткості. І ви переконаєтесь - ми були праві.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
Для соусу:
- 4 ст. л. чилі пасти
- 4 ст. л. води
- 1 ст. л. крохмалу
- 1 ст. л. соєвого соусу
Для смаження:
- 450 г тофу
- 1 ст. л. крохмалу
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 100 г смаженого несолоного кеш'ю
- 400 г капусти Кале
- сіль та чорний перець за смаком
- рис - на гарнір
Як готуємо:
Як зробити хрусткий тофу?
Для цього потрібно три речі:
- Висушіть його. Дуже добре. (Злийте з нього рідину, а потім покладіть кубики тофу у рушник, аби він увібрав додаткову вологу)
- Кукурудзяний крохмаль. (Посипте тофу кукурудзяним крохмалем перед готуванням - це додаткова хрусткість)
- Висока температура (Нагрійте в сковорідці олію до високої температури і смажте до золотисто-коричневого кольору)
А тепер безпосередньо до готування:
- Змішайте всі інгредієнти для соусу (або з'єднання єднайте їх в баночці та добре потрусіть). Ви можете зробити соус заздалегідь і охолоджувати, поки не буде потреби використати його.
- Максимально підсушений тофу киньте у крохмаль, сіль та перець. Обваляйте.
- Нагрійте WOK і налийте в нього олію до середньої температури. Далі, як почнуться бульки, киньте сір і смажте до золотистого кольору. Це приблизно 4-6 хвилин. Готовий сир перемістіть на тарілку.
- Додайте в сковорідку ще олії і трохи води. Далі додайте помиту капусту. Намастіть поки капуста не стане білі зелена і ніжна.
- Додаємо кеш'ю і смажемо все разом ще 1 хвилину.
- А тепер додаємо у WOK тофу і заливаємо зверху соусом. Залишити на вогні ще на декілька хвилин, аби соус загус. У цею годину все гарно, але обережно перемішати.
- Страва готова. Подавати її можна з рисом.