СУП ТОМ КХА ГАЙ на основі кокосового молока #TomKhaaKai
Це один з класичних супів Таїланду. З тайської назва означає варений галангал з курятиною. Найчастіше цей суп готується саме з таким м’ясом, але всі інгредієнти добре поєднуються з креветками, рибою або овочами. Смак вийде ніжний і ароматний, і важливо - страва малокалорійна і чудово підійде тим, хто не лише шукає щось оригінальне, але й турбується про свою фігуру.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 750 мл кокосового молока
- 2 палочки лемонграсу чи лимонної трави (лише біла частина)
- 5 см галангалу порізаного на декілька шматків
- 4 цибулини-шалот
- 400 г курячого філе без шкіри
- 2 ст. л. рибного соуса
- 1 ст. л. пальмового цукру
- 200 г томатів-чері, порізаних на половинки
- 150 г солом‘яних грибів
- 3 ст. л. соку лайму
- 6 листків лайму
- 3-5 перців чилі
- листки кінзи для декорування
Як готувати:
Додати кокосове молоко, лемонграс, галангал і порізану великиму шматками цибулю у кастрюлю чи сковорідку WOK на малий вогонь і дати закипіти.
Додати курятину, порізану довшими шматками, рибний соус, пальмовий цукор і прокип’ятити 5 хвилин, або поки не буде готове м’ясо.
Додати чері, гриби і проварити ще 2-3 хвилини. В останні хвилини додати сік лимону, листки лайму і перець чилі. Перемішати дуже легко, аби помідори не втратили свою форму. Спробувати чи збалансований смак. Цю страву не треба подавати дуже гарячою, адже тоді втратиться її аромат: одночасно солений, солодкий і перчений. Той, який має традиційна тайська страва. Перед подаванням на стіл, додати зверху листки кінзи.