Салат із фунчози з креветками

Легкий, смачний та ароматний салат з фунчози та креветок стані відмінним перекусом в будь-яку пору року. Це ідеальний варіант для тих, хто слідкує за своєю фігурою та здоров'я ям. Рецепт буде до смаку вегетаріанцям. Страва однаково добра, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варто відзначити, що фунчоза має мало калорій, але добре вгамовує голод. В ній не містяться алергени, тому салат можна вживати всім без виключення.
Цей дієтичний продукт легко придбати на сайті інтернет-магазину Asia Foods, адже тільки якісні інгредієнти принесуть користь та будуть смакувати. Страва стані доречною на будь-якому святковому столі чи без нагоди, щоб порадувати себе та близьких смачненьким.
Інгредієнти для приготування салату з фунчози
-
200 гр рисової локшини фунчози.
-
1 морквина.
-
1 ст. л. кунжутної олії.
-
1 ст. л. рисового оцту.
-
200 гр відварених креветок.
-
1 солодка перчина.
-
1 огірок.
-
2 ст. л. соєвого соусу.
-
1 ст. л. кунжутної олії.
-
1 зубчик часнику.
-
1 шт. перцю чилі.
-
1 ч. л. кунжуту.
Варто зазначити, що цей класичний рецепт зустрічається в різному вигляді і доповнюється іншими компонентами.
Як готувати салат з фунчози
-
Приготування фунчози. Рисову локшину замочують на 15 хвилин у води, потім відкидають на друшляк, щоб стікала вода. Але варто зважити на інструкцію, яка вказана на упаковці.
-
Приготування заправки. В тарілці змішують рисовий оцет, соєвий соус, кунжутну олію та дрібно нарізані часник із чилі. Всі компоненти додають до фунчози та гарно перемішують.
-
Підготовка овочів. Огірок, перець та моркву для салату з фунчози треба нарізати дуже тонкими смужками. Якщо в наявності є терка для корейської моркви, процедуру швидше і якісніше зробити на ній. Овочі додають до фунчози та добре вимішують, щоб вони просочились соусом, увібрали його смак.
-
Обробка креветок. Продукт ретельно чистять, миють та відварюють у трохи підсоленій воді не більше 3 хвилин. Важливо не перетримати креветки у кип’ятку, інакше вони стануть гумовими.
Всі компоненти змішують, додають насіння кунжуту та ставлять у холодильник на годину. Страву можна вживати в якості гарніру чи салату.
Варіанти салату з фунчози та креветок
Насолодившись класичним рецептом салату з фунчози та креветками, можна спробувати зробити інші варіанти, які теж не менш смачні.
Крім вищезазначених компонентів, можна зробити страву з помідорами черрі. В цьому випадку, в неї варто додати трохи нарубленої кінзи, а томати розрізати навпіл.
Оригінальною альтернативою вважається гарячий салат, який готується на сковороді. Для приготування треба мати:
-
100 гр креветок;
-
1 морквину;
-
соус Теріяки» за смаком;
-
1 ріпчасту цибулину;
-
2 ст. л. рослинної олії;
-
100 гр фунчози;
-
1 солодку перчину.
Креветки чистять, відварюють, овочі нарізають тонкими смужками. Фунчозу заливають кип'ятком на 10 хвилин, потім відкидають на друшляк, промивши холодною водою. Овочі обсмажують на гарячій сковороді з олією, додають трохи соєвого соусу, креветки і витримують на слабкому вогні хвилину. Потім у суміш кладуть фунчозу і ретельно перемішують. Подають страву теплою.
Ароматна і легка страва буде гарним доповненням до звичного раціону.