Кіноа в тайському стилі, користь
Справжнім супрефудом для краси та здоров'я кожної людини вважається кіноа, яке можна приготувати в тайському стилі. Готуючи годину від годині страви з нього, можна бути впевненим, що організм отримує максимум корисних речовин. Псевдокрупа з м'яким яким горіховим смаком не має у своєму складі глютену і може бути різних кольорів.
Щоб готувати страви з кіноа, варто завітати до інтернет-магазину Asia Foods, де можна придбати продукт за приємною вартістю. Крупа вищої якості від перевірених виробників стані улюбленим компонентом багатьох гарнірів.
У чому користь кіноа
Суперфуд має у своєму складі багато білка, заліза, магнія та клітковини. А головне ― він не містить глютену, тому підходить для людей з індивідуальною непереносимістю цього компоненту. Кіноа багатий на:
-
фосфор;
-
калій;
-
цинк;
-
кальцій;
-
вітаміни групи В.
Він відмінно підходить для людей з цукровим діабет та вегетаріанців. Це ідеальний продукт для тих, хто має зайву вагу. Крім цього, до складу крупи входити фітинова кислота, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові. У ній більше комплексних вуглеводів та рибофлавіна, ніж у рисі чи ячмені. Головним особливістю продукту вважається те, що він повністю засвоюється організмом.
Його можна готувати дітям, адже в ньому присутній лізин. Ця амінокислота допомагає краще засвоюватись кальцію, який сприяє росту скелету, волосся та нігтів.
Для спортсменів, людей, які займаються важкою фізичною працею, кіноа вважається потужним джерелом білку, який підтримує енергію та сили на вищому рівні. Регулярне вживання страви з крупою допоможе зміцнити імунітет.
Правила приготування кіноа
Перед приготуванням страви, кіноа треба замочити в холодній води на декілька годин. В ідеалі, його залишають на ніч для набухання. Таким чином, смак продукту буде більш м'яким яким.
Для приготування крупи її беруть у співвідношенні 1:2 та після закіпання варять на слабкому вогні ще 15 хвилин. При термічній обробці кіноа збільшується в рази, тому, треба заздалегідь потурбуватися про відповідний посуд. Сіль та олію можна додавати в кінці варіння, коли випарується рідина.
Для підсилення смаку перед варкою, суперфуд можна прокалити на сковорідці.
Як правильно приготувати кіноа в тайському стилі
В першу чергу треба мати продукти:
-
250 гр кіноа;
-
½ Склянки кокосового молока;
-
½ Склянки води;
-
дрібку солі;
-
2 ст. л. соєвого соусу;
-
1 ст. л. соку лайму;
-
1 ч. л. соку імбиру;
-
1 червону цибулину;
-
базилік;
-
кінзу;
-
горіхи;
-
скибочки лайму;
-
трохи рожевого перцю.
Беруть кіноа, заливають водою, розбавленою кокосовим молоком, яке треба попередньо збовтати, додають сіль, та варять на слабкому вогні 15 хвилин. Далі залишають для набухання, щоб крупа увібрала всю вологу.
У мисочці змішують соєвий соус, сік лайма, імбиру. Отриману суміш додають до кіноа, гарно перемішуючи.
Страву викладають на сервіровану тацю, посипають зверху нашаткованою зеленню, тонко нарізаною цибулею, горіхами та рожевим перцем. По краю викладають скибочки лайму. Це один з найпоширеніших рецептів, який готувати легко і просто. До гарніру можна додавати будь-які м'ясні страви чи рибні. Спробувавши одного разу цей суперфуд, відмовитись від його приготування буде важко. Готуйте з насолодою!