Спрінг-ролі по тайськи
Найбільш популярною китайською стравою вважаються спрінг-ролі по-тайськи. Їх готують у вигляді щільних конвертиків із прозорої рисової паперу з овочевою начинкою. Ця страва стане ідеальним варіантом для весняно-літнього періоду, коли на ринках з'єднання являється велика кількість різноманітних свіжих овочів. Серед безлічі рецептів варто звернути на найпоширеніший, в якому гарантовано присутня також локшина, зелень чі бобові.
Компоненти для приготування страви можна знайте в інтернет-магазині Asia Foods, де представлена продукція має доступну вартість та високу якість.
Історія створення спрінг-ролів
Закуска, яку сьогодні називають спрінг-роламі по-тайськи, вперше була створена у Східному Китаї. Із рисового чи пшеничного паперу кухарі робили основу, в яку загортали різну начинку, переважно з першої зелені та овочів, завдяки чому смаколики мають таку назву, яка дослівно перекладається, як «весняні ролі». Історію появи закуски пов'язаність язують з весняним фестивалем та національними святами в Китаї, де спрінг-ролі були однією з головних страв. Їх готували з різними начинками та подавали до столу смаженими або свіжими.
Інгредієнти для спрінг-ролів по-тайськи
Для приготування класичного рецепту спрінг-ролів треба взяти:
-
10 шт. рисового паперу;
-
100 гр бобових проростків;
-
200 гр свіжої моркви;
-
200 гр курячого філе;
-
200 гр пекінської капусти;
-
невеликий моток фунчози;
-
2 зубчики часнику;
-
трохи свіжого імбиру;
-
1 ст. л. світлого соєвого соусу;
-
сіль за смаком;
-
1 ст. л. рисового оцту;
-
пучок кінзи.
На Сході рецепт спрінг-ролів по-тайськи може суттєво відрізнятися і начинка буває різною, в залежності від регіону та місцевих кулінарних традицій. Японці більше полюбляють страву з морепродуктів з добре підсмаженою поверхнею. В якості приправи виступає соєвий соус теріякі.
У в'єтнамі більше полюбляють м'ясні ролі, здобрені зеленню та прянощами. У Таїланді це легка закуска, яку можна придбати у будь-якій вуличній лавці.
Покровий рецепт приготування спрінг-ролів
-
Куряче філе попередньо відварюють, охолоджують та розбирають на волокна.
-
Локшину кладуть у теплу воду на 10 хвилин для набухання, потім відкидають на друшляк та нарізають.
-
Часник роздавлюють.
-
Капусту та моркву для спрінг-ролів по-тайськи мілко шинкують.
-
Обсмажують часник у сковорідці з високими бортами, додають овочі, готують так, щоб вони залишились напівсирими.
-
Змішують всі інгрідієнти, заправивши їх соєвим оцтом, соусом, зеленню та сіллю.
-
Викладують суміш на рисовий папір (попередньо замочений у воді на хвилину) та згортають конвертиком, верхню частину якого змочують водою, щоб він добре приклеївся.
Загалом, спрінг-роли можна вживати та в сирому вигляді, не обсмажуючи. Це ідеальний варіант для тих, хто слідкує за власним здоров'ям та притримується дієти. Але можна підсмажити їх на рослинній олії і насолодитись неймовірним букетом смаків. Варто зазначити, що для смаження бажано придбати рисовий папір із зазначенням на упаковці. Звичайний рисовий папір не підійде і буде прилипати до пательні.
Як приготувати заправку для спрінг-ролів по-тайськи
Можна приготувати соус для спрінг-ролів, який ідеально підкреслює смак страви. Для цього беруть:
-
1 ст.л. кокосової олії;
-
½ томату;
-
6 ст. л. кокосового молока;
-
2 ч.л. цукру;
-
1 ч.л. соку лайму;
-
1 ч.л. червоного соусу чилі;
-
1 с. л. арахісу;
-
по ½ світлого та темного соєвого соусу.
На сковорідці треба обсмажити арахіс, перемолоти його на борошно. Далі тушкують дрібно нарізану половину помідора, додають трохи гострої пасти та горіхи. В суміш кладуть кокосову олію, цукор, сік лайма та соуси. Заправку знімають з вогню. Густа та неймовірно ароматна суміш стане відмінною добавкою для ролів.