Кошик
6063 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 09.10).

+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

Солодкий Ароматний соус чілі — з якими стравами використовувати

Солодкий Ароматний соус чілі — з якими стравами використовувати

Азіатську кухню складно уявити без гостроти, пікантності і вибуху смаків. Тому основним компонентом практично більшості страв є перець. Також він широко використовується в мексиканській кухні. Продукт не тільки додає стравам пікантності, але й має корисні властивості, які також сприяють популярності. Можна стверджувати одне, якщо ви хочете відкрити для себе багатий світ кулінарних традицій сходу, то без ароматного, гострого соусу чілі вам точно не обійтись.
 

 

Особливості соусу чілі

 


Зустрічається представлена соусна заправка у стравах по всьму світу, завдяки смаковим особливостям і користі. Є джерелом алкалоїдів, у складі містяться холін та багато інших корисних речовин, які дозволяють ефективно боротися з вірусами. Вона добре покращує апетит, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає боротися із зайвою вагою, завдяки низькій калорійності: всього 56 калорій у 100 р.

Варіантів приготування самого соусу безліч. Можна використовувати будь-які продукти, які подобаються. Незмінною залишається лише основа — перець чілі і часник. Є два основні різновиди:
гострий;
гостро-солодкий — з додавання цукру, кукурудзяного крохмалю і духмяного перцю.
Смак першого не можна запити, його потрібно заїдати. У супи продукт вводять за кілька хвилин до кінця приготування. Використовують його як компонент маринадів до м яса і риби, птиці. Це чудове доповнення салатних заправок, особливо для страв з морепродуктів, стручковою квасолею.

 

Страви із соусом, які можна приготувати вдома


Цікавим варіантом для приготування в домашніх умовах є телятина стір-фрай. Вона готується на гарячій сковорідці вок. М'ясо і овочі постійно перемішуються під час обсмаження, готуються швидко, зберігаючи свою соковитість. Перед кінцем приготування потрібно додати кілька крапель чілі.
Готуючи страви з використанням соусу варто зберігати пропорції. В азіатській і мексиканській кухні гострота звична справа, але ті, що для мексиканця цілком прийнятно і смачно, для європейця може бути занадто. Тому кількість надзвичайно важлива. Для отримання пікантного смаку достатня кількох невеликих крапель.
Додавати продукт можна до салату з креветок, поєднуючи обсмажені морепродукти зі свіжими овочами та арахісовою заправкою. Курячі крильця у пікантному маринаді також стануть чудовим рішенням для обіду або вечері, їх спочатку запікають. Для глазурі використовують соус чілі, теріякі, пасту місо, винний оцет. Всі складові перемішують і змащують майже готові крильця, допікають ще 8-10 хвилин до готовності.

Соус чілі стане смачним доповненням до пасти. Його подають із в’єтнамськими ролами з креветок. Добре поєднується з різними видами м’яса, рибою, птицею і гарнірами за бажанням. Готуючи страви можна не обмежуватися кулінарними традиціями азіатської кухні. Він чудово доповнить смак продуктів, які поширені в європейських країнах і широко використовуються кожен день, завдяки своїй універсальності. Головне не боятися експериментувати.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner