Основні властивості та користь пальмового цукру
Виробляється пальмовий цукор із соку дерева Arenga, очерету, фінікової або кокосової пальм. Колір може бути золотисто - або темно-коричневим.
Солодкий смак присутній завдяки сахарозі. Його широко використовують в Індії для приготування різноманітних десертів і навіть у лікуванні. На сході він поширений завдяки своїм властивостям і приємному смаку, аромату. В Європі продукт тільки набірає популярності, тому потрібно більш детально розібратися в його користі та особливостях.
З чого складається цукор
Головними складовими продукту є сахароза, глюкоза і фруктоза. Кількість кожної речовини залежить від виду пальми і способу обробки. Основним мінералом, який переважає у складі, є залізо. Пальмовий цукор може бути джерелом багатьох мінеральних сполук, які потрібні організму, у тому числі калію, фосфору, кальцію. Завдяки багатьом досліджень вдалося отримати дані про наявність у продукті наступних вітамінів: А, С, В1, В2, В6.
Основна користь пальмового цукру
Звичайний цукор, який вживається у великій кількості не несе для організму ніякої користі, лише калорії. Він підлягає глибокій переробці, тому всі вітаміни зникають, а навпаки у складі з'єднання є шкідливі речовини. Кількість прихильників здорового харчування постійно зростає, тому потреба у заміні звичайного білого продукту також постійно зростанні.
Під час вирощування рослин, які є джерелом пальмового цукру, не використовуються жодні хімічні речовини, шкідливі добрива. Крім того, він має безліч корисних властивостей:
нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
- сприяє очищенню організму;
- виводить токсини з крові;
- підтримує баланс електролітів.
При постійному вживанні пальмовий цукор нормалізує роботу імунної системи, очищує кров, попереджує виникнення захворювань серцево-судинної системи, сприяє збільшенню кількості енергії. Він містить багато простих вуглеводів, які швидко розсмоктуються і надають організму потрібний заряд. Продукт починає розщеплюватися одразу після контакту зі слиною, тому є відмінним способом підзарядитися із самого ранку, додаючи лише одну ложку до кави або чаю.
Він стимулює функціонування травної системи, перетворюючись у шлунку в оцтову кислоту і, тім самим, покращуючи його роботу. В Індії, знаючи цю корисну властивість, вживають представлену продукцію після жирної та важкої їжі. Вона не допускає появи метеоризму, інших розладів, сприяє швидкому очищенню майже усіх органів та нормалізації систем.
Продукт можна вживати в їжу вагітним, адже завдяки великій кількості заліза, він попереджає анемію. Також буде корисним при менструальних болях. Нормалізує роботу сечостатевої системи у чоловіків, покращує обмін речовин, стан шкіри, волосся, нігтів, попереджає появу вугрів.
Пальмовий цукор — чудова альтернатива класичному, який є надзвичайно шкідливим у великих кількостях. Прихильники здорового харчування обов’язково оцінять його корисні властивості при постійному споживанні. Головне придбати якісний перевірений продукт, який відповідає встановленим стандартам.