Як підібрати соус до тортильї?
Коржі з кукурудзяної муки, які використовуються в мексиканській кухні для доповнення інших страв з м яса, риби, як заміна хлібу — це тортілья. Уявити собі останню без соусу вкрай складно. У традиційній кухні немає одного варіанту для його приготування. Кожен кухар використовує свій особливий рецепт, додає різні продукти. Експериментувати можна і на власній кухні. Навіть простий вершковий соус зі сметаною, часником і приправами буде цілком гідним доповненням до смачних ароматних кукурудзяних коржів або сирних чіпсів. За допомогою тортильї можна нашвидкуруч готувати справжні шедеври, реалізовувати будь-які власні гастрономічні вподобання.
Традиційний соус для тортильї
Для приготування традиційного соусу для тортильї, який найчастіше можна зустріти на столі у мексиканця, потрібно підготувати наступні продукти:
- оливкову олію;
- дрібно нарізану цибулю та часник;
- сухий орегано 15 г;
- порізані кубиками томати;
- томатну пасту та цукор;
- дрібно порізані свіжі помідори.
Цибулю необхідно підсмажити на сковорідці до прозорості, додати до неї консервовані томати, сіль, приправи, а потім тушити, поки суміш не зменшиться в два рази. Додати свіжі помідори, потушити ще 2 хвилини. Затим потрібно приправити чорним перцем, виключити вогонь, накрити кришкою та почекати приблизно з півгодини. Страва добре смакує теплою, однак не втрачає пряності і в холодному вигляді.
Мексиканські соуси — гуакамоле і сальса
Хорошим вибором до тортильї будуть традиційні мексиканські соуси гуакамоле і сальса. Основним інгредієнтом обох є перець чілі, який додає пікантної гостроти стравам.
Гуакамоле готують з авокадо. Необхідно обов'язково використовувати спілий плід з м'якою серцевиною, інакше буде складно отримати однорідну консистенцію. Щоб покращити смак краще відмовитися від блендера і подрібнити всі потрібні складові у ступці. До м якоті авокадо додають перець чілі, часник, цибулю, приправи до смаку. Після подрібнення перед подачою слід приправити кінзою або будь-якою іншою зеленню.
Ще одним варіантом, який часто використовується у подачі коржів, є сальса. Найпростіший варіант — це нарізані свіжі помідори однаковими шматками з дрібно порізаною цибулею приправлені перцем чілі та іншими спеціями за власним смаком. Овочі можна запікати і подрібнювати у блендері. Можна Використовувати не тільки традиційні томати, але й гарбуз. Для приготування підійдуть бобові культури. Серед традиційних варіантів популярністю користується сальса із зелених томатів. Рецепт із табаско у поєднані з майонезом може стати хорошим доповненням не тільки до кукурудзяних хлібців, але й інших страв, навіть картоплі і рису. Тортилью можна подавати із сирним соусом, який готують із різних видів сиру, сметани і спецій.
Кукурудзяні хлібці підходять не тільки до соусних заправок. Їх можна подавати із різноманітними стравами, використовувати в якості заміни хліба при дієтичному харчуванні. Коржики можуть готуватися із безліччю начинок, зокрема м’ясом та овочами. Вони є базовим елементом традиційної мексиканської кухні, виступають основою для страв, кожна з яких відрізняється способом загортання, подачею, рецептурними тонкощами.