Вибираємо якісну сковороду WOK: корисні поради
На сьогоднішній день актуальним залишається питання здорового харчування, тому важливо правильно підбирати не тільки корисні продукти, а й посуд, в якому вони будуть готуватись. Серед різноманітного асортименту кухонного приладдя достойне місце займає сковорода WOK. В першу чергу така сковорода відрізняється зовнішнім поглядом. Вузьке опукле дно в поєднані з двома бічними ручками дозволяє продуктам готуватися скоріше, зберігаючи смакові якості. Працювати зі сковородою WOK легко, тому що складові страви залишаються в межах посуд під час перемішування, а термічна обробка проходити при високій температури. В ній зручно тушкувати, варити, смажити. Зазвичай нею користуються в країнах Азії. Справжня сковорідка WOK виготовлена із якісної сталі, яка відрізняється високими теплопровідними характеристиками, не деформується під час експлуатації та протистоїть корозії.
На сайті можна підібрати сковорідку WOK з дерев'яна яною ручкою потрібного діаметру і насолоджуватись вишуканими стравами. Щоб зробити правильний вибір, варто ознайомитись із рекомендаціями спеціалістів.
Як вибрати сковороду WOK зі сталі
По-перше, варто визначитися з розмірами виробу. У магазинах пропонують моделі від 8 до 30 дюймів. Для приготування страв вдома, оптимальним варіантом стані сковорода WOK зі сталі 13 дюймів з антипригарним покриттям чи без нього.
Також варто звернути увагу на сплав, з якого вона виготовлена. Моделі з антипригарним покриттям не варто використовувати часто. Експлуатуючи її тривалий час, воно швидко зіпсується під впливом високих температур. Найбільш сприйнятливим рішенням стані сковорода зі сталі, яка вважається витривалою та міцною, на противагу алюмінієвому чи латунному товару.
Дно виробу буває округлим і плоским. Використовуючи перший варіант, варто завжди контролювати висоту полум’я, чого не можна сказати про сковороду з плоским дном.
Виробники пропонують придбати сковороду WOK з дерев’яною ручкою чи двома «вушками». Цей нюанс залежить від типу та об'єму страви, яку господиня буде готувати. Сковороди з двома ручками зустрічаються на виробах великого діаметру, в них готується значна кількість їжі. Але для побутових потреб достатньо варіанту з однією ручкою.
Щоб захистити себе від підробки, варто перед придбанням ознайомитись з сертифікатом якості на товар, який виробник повинен люб'язно представити клієнту.
Сковорода WOK з дерев'яна яною ручкою
Для приготування різноманітних смачних страв у нагоді стані сковорода WOK з дерев'яна яною ручкою. В процесі експлуатації вона загартовується і стає міцнішою. Значною перевагою є те, що сковорода сумісна з багатьма варочними поверхнями. За нею просто доглядати. Після приготування їжі її промивають проточною водою з миючим засобом і витирають насухо.
Завдячуючи здатності сковороди швидко обсмажувати продукти, страва виходить соковитою і смачною. Для максимального ефекту варто енергійно помішувати компоненти протягом смаження. В процесі роботи можна використовувати металеві аксесуари.
Зважаючи на те, що сталь не вступає в реакції з різноманітними компонентами, смак і аромат продуктів залишається незмінним, а страва безпечною.