Рисовий папір: склад та властивості

Однією з найбільш поширених традиційних страв азіатської кухні є млинці. Будь-яку начинку можна загорнути в кулінарний рисовий папір. Його майже нейтральний смак поєднується з багатьма продуктами. Рисовий папір має вигляд тонких напівпрозорих пластів круглої чи квадратної форми. Виготовляють їх з води, рисового борошна, солі і тапіоки. Зазвичай, у сухому вигляді це тверді та ламкі листи, альо при намочуванні вони набувають еластичності, в них можна загорнути начинку, або використати для приготування ролів та інших страв.
На сайті можна придбати якісний азіатський рисовий папір від виробника за приємною вартістю.
Склад їстівного рисового паперу
Характерною особливістю їстівного рисового паперу є відсутність глютену. Людям з індивідуальною непереносимістю цього компоненту або з підвищеною чутливістю до клейковини можна готувати різні страви з рисового паперу. Смачні ролі, закуски та десерти стануть регулярними ласощами на свята та без приводу. Альо клейковина може бути присутньою в рисі за деяких обставин. Зокрема, коли культура вирощувалась в неправильних умовах. Іноді компонент з'єднання являється під час промислового виробництва. Купуючи продукт, важливо уважно прочитати склад кулінарного рисового паперу і пересвідчитися у відсутності глютену.
Варто відзначити, що галети вважаються частиною здорового харчування, оскільки містять в собі прості вуглеводи, вітаміни та мікроелементи.
За допомогою преса виробники відтискають на аркушах рисового паперу своєрідні візерунки у вигляді бамбукового листя чи квітів.
Особливості кулінарного рисового паперу
Листи рисового паперу в кулінарії використовують для приготування десертів, загортуючи в них горіхи, фрукти. Сьогодні спеціалісти використовують їх замість тіста філо, яке зазвичай є основою пахлави. Азіатський кулінарний рисовий папір має нейтральну ніжну текстуру, вона підкреслює смак інших компонентів у страві. Заготовки з нього можна смажити у фритюрі.
Найчастіше з нього готують спрінг-ролі. У попередньо зволожені водою листи загортають різну начинку й обсмажують за бажанням.
Якісний рисовий папір для ролів та страв
Із їстівного рисового паперу готують не тільки ролі. Деяким людям листи продукту смакують замість хліба. В них мало калорій та відсутній глютен. Можна зробити вишуканий бутерброд зі скибкою твердого сиру чи відвареного м яса. Окрім цього, загорнутий рисовий папір для страв переймає аромат та смак продуктів, з яким перебуває у тісному контакті. Тому його залюбки можна додати до гарніру, в перші страви чи окремі делікатеси. Ці тонкі пласти тіста можна тушкувати, варити, запікати, поєднуючи з різними продуктами та соусами.
Спеціалісти навіть навчились виготовляти із азіатського рисового паперу тістечка та торті. Він ідеально підходить для друку на його поверхні фотографій спеціальним пристроєм. Кулінари прикрашають вироби візерунками із харчових барвників і створюють різноманітні декоративні елементи.
Рисовий папір, уявлень в інтернет-магазині ― унікальний продукт, який не маючи білі вираженого смаку, здатний перетворити кожен кулінарний рецепт на шедевр.