Панірувальна борошно темпура: рецепти
Панірувальна борошно «Темпура» — це універсальний продукт. Він використовується при обжарюванні продуктів. «Темпура» допомагає зберегти корисні властивості овочів, морепродуктів, риби, м яса. Її також використовують для приготування гарячих ролів вдома. Панірувальні пластівці «Темпура» дозволяють перетворити смаження в процес, який не позбавить їжу користі, а навпаки допоможе насолодитися смаком кожного інгредієнта і отримати максимум користі від продуктів.
Склад панірувальної борошна «Темпура» та її використання
Панірувальна борошно «Темпура» складається з пшеничної помеленої крупи, невеликої кількості крохмалю, також присутній яєчний порошок і розпушувач. В залежності від виробника склад продукту може змінюватися. Найбільш часто до неї додають різноманітні спеції, завдяки яким виходить створити неповторний пряний смак.
Для приготування кляру з борошна «Темпура» потрібна невелика кількість води і яйці. Всі ці інгредієнти перемішуються і після цього можна використовувати для смаження продуктів, обережно опускаючи і обмокаючи їх. Одразу після того, як ви обмокнули шмат, кладіть його в киплячу олію і тримайте до утворення золотистої скоринки. Важливо, щоб у фритюрі була достатня кількість олії.
Основна суть приготування страв з панірувальними пластівцями Темпура або мукою в утворені легкої хрусткої скоринки. При цьому продукти в середині майже не нагріваються, не поглинають жир, зберігають свою користь. Для досягнення такого ефекту необхідно слідкувати, щоб олія не була надто гарячою, а після приготування обмокнути паперовим рушником, який забере зайве. У кулінарії правильно приготованою вважається віключно та «Темпура», в якій жир повністю відсутній. Калорійність 100 грамів борошна складає 334 ккал.
Рецепт приготування ролів з «Темпурою» вдома
Панірувальна борошно «Темпура» дозволяє приготувати вдома смачні і поживні ролі. При цьому для виконання процесів не потрібно докладати особливих зусиль. Начинка подібної страви може бути будь-якою. Можна використовувати вершковий сир і сьомгу. Класичне поєднання смаків завжди безпрограшне. Також знадобиться лист норі, відварений рис і олія для фритюру. Всі наступні маніпуляції проводяться в наступному алгоритмі:
- спочатку рис розкладають по поверхні максимально рівномірно, залишаючи зверху 4 см;
- на крупу слід покласти вершковий сир та сьомгу, нарізану соломкою;
- загортають лист та підбирають краї;
- готується кляр з борошна «Темпура» та обмащуємо у ньому рол;
- потім обсмажуємо на протязі 3 хвилин.
Гарячий рол можна сміливо різати на необхідну кількість частинок і їсти з улюбленим соусом. Такий неперевершений рецепт стане справжньою знахідкою для будь-якого свята, сімейного вечора чи вечірки з друзями.
Панірувальні пластівці «Темпура» можна використовувати вдома замість звичайного подібного продукту. З останнього ніколи не вдасться зробити такого ідеального кляру. Японська борошно «Темпура» виготовляється спеціально для цих цілей.