Пагони бамбука: що з ними приготувати
Пагони бамбука використовують в їжу в країнах Азії. Для цього їх ще молодими зрізають. А їдять у свіжому вигляді або консервують, маринують, сушать, варять. Про користь продукту говорити широкого його використання в Азії, адже він багатий вітамінами, корисними мікроелементами, які при правильній обробці зберігаються. Консервовані пагони бамбука можна придбати й в Україні. Це не такий вже й рідкісній та екзотичний продукт. Щоб отримати максимум насолоди та користі від нього, необхідно розібрати що приготувати і як правильно це зробити. У молодих пагонах бамбука є багато важливих для організму компонентів.
Користь пагонів бамбука в стравах
- Низькокалорійний продукт містить в 100 грамах 2.6 г білка, 5.2 г вуглеводів та мінімальну концентрацію жирів.
- У складі є такі важливі компоненти для організму як вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, РР, макроелементи і мікроелементи, незамінні амінокислоти, жирні, насичені, ненасичені полікислоти.
- При постійному вживанні продукту покращується робота серцево-судинної та нервової систем, стан м язів і кісток, нормалізується робота шлунковокишкового тракту.
Не можна їсти пагони бамбуку хіба що вагітним, через ризик тонусом матки. Також не варто давати цей продукт дітям до трьох років.
Що приготувати з консервованих пагонів бамбука
Пагони бамбука використовують для приготування різних страв. Найпростіше додавати їх до супів. Смороду дають їм неповторний смак і аромат, допомагають урізноманітнити звичне меню. Можна готувати таку страву з локшиною і додати пагони в кінці, доводячи їх до готовності. Оригінальний і незвичайний смак має суп з рисом. Для нього бамбук відварюють, зерна крупи обжарюють окремо та поміщають до відвару, потім потрібно добавити м'ясо, соєвий соус, зелену цибулю і все перемішати.
Консервовані пагони бамбука — це універсальний продукт, який використовується для різних страв. Найчастіше з нього готують салати. При цьому їх наповнення різноманітне, залежно від того, що є в холодильнику. Оригінальним і смачним буде поєднання курки і пагонів. Додаючи в страву перець, гриби, соєвий соус можна створити справжнє соте, яке гарантовано вразить гостей незвичайним поєднанням смаків.
Поєднуються корисні консервовані пагони бамбука з креветками і савойською капустою. Використовуючи в приготуванні м'яка м'ясний бульйон, виходить оригінальна страва, в якій всі інгредієнти тушкуються разом, а тому аромати і смаки вдало комбінуються. Крім бамбукових пагонів, використовують також паростки соєвих бобів.
Представлений продукт по суті можна поєднувати з будь-якими видами м’яса, самостійно відшукувати оригінальні рецепти, щоб вразити оточуючих. Бамбук добре поєднується з продуктами, немає специфічного запаху чи смаку, навпаки додає приємного аромату стравам. В пошуку оригінальних рецептів вас може обмежити лише власна фантазія. Для вдалого результату головне, використовувати виключно якісний продукт, зроблений за всіма стандартами.