Смачні рецепти з рисову локшиною

Рисова локшина може вважатися візитною карткою азійської кухні. Це універсальний продукт: його доречно готувати з овочами, куркою, морепродуктів, свининою, грибами, використовувати в салатах і супах, а в деяких випадках з нею роблять навіть начинку для пирогів. Окрім того, рецепти з рисову локшиною є дуже простими та легкими, адже макарони не потрібно довго варити, в деяких випадках їх досить запарити окропом і хвилину потримати під кришкою. Але є деякі нюанси, які варто дізнатись, щоб приготувати справжні гурманські страви.
Як варити рисову локшину
Варити рисову локшину треба так само, як і звичайну пасту. Для цього: Беруть велику каструлю, щоб уникнути злипання виробів при приварюванні. Дають води в ній закипіти, після чого закладають продукт, і проварюють не більше 5 хвилин. Потім рідину виливають, а вміст каструлі обдають прохолодною водою, щоб локшина не розбухала.
Придбану в магазині локшину потрібно готувати, дотримуючись вказівок з пакування. Як правило, такий продукт не вимагає повноцінного варіння. Його просто закладають в ємність з гарячою водою, закривають кришкою і настоюють 10 хвилин. Після цього викладають у друшляк, де промивають прохолодною водою. Цей процес є обов'язковим для багатьох рецептів з рисову локшиною, а також з овочами, куркою, морепродуктів, свининою, грибами та іншими інгредієнтами.
Рецепти локшини з овочами, куркою, морепродуктів, свининою
Щоб переконатись у неперевершених смакових якостях рисової локшини, треба обрати найбільш вдалі рецепти.
- Скляна локшина з морепродуктами й соусом
Креветки та інші морепродукти, попри те, що вже варені, закинути в киплячу воду з 2-ма розчавленими зубчиками часнику, сіллю і їдальню ложкою оливкової олії. Не потрібно довго варити, після кипіння швиденько відкинути на друшляк.
На сковороді на оливковій олії обсмажити 3 зубчики часнику, попередньо порізаних, щоб масло набуло приголомшливий аромат, вийняти часник і на цьому маслі готувати морепродукти по 2 хв з кожного боку до золотистої скоринки. Скляну вермішель (рисову) залити окропом, додати ложку масла, сіль і залишити на 5-7 хвилин, потім відкинути на друшляк з дрібною сіткою. Усе перемішати з соусом.
- Рисова локшина з овочами й куркою (фунчоза)
На невеликій кількості олії обсмажити моркву і часник порізані соломкою. Додати нарізану курку (можна також відварену свинину), обсмажити все разом близько 2-3 хв, додати інші овочі, приправити й готувати близько 8 хв на великому вогню.
У глибокому посуді залити локшину підсоленим окропом на 3 хв, не варити! За цей час вона винна розм'якнути. Відкидаємо локшину на друшляк (за бажанням нарізаємо). Додаємо до курки (чи свинини) і овочів. За бажанням вливаємо соєвий соус (не забуваємо про ті що вже солили й локшину й овочі з куркою) і обсмажуємо все разом.
Де придбати рисову локшину, щоб готувати азійські страви
Магазин Asia foods пропонує рисову локшину від кращих виробників. Продукти ідеально підходять для приготування страв азійської кухні, тому варто спробувати усі різновиди. Продукція з каталогу є чудовим варіантом для салатів, перших та основних страв. Готувати локшину не складно, тому можна впевнено розпочати знайомство з новими цікавими рецептами.