Класифікація азійських соусів
Азійські соуси вражають різноманіттям смаків, адже на Сході приготування майже усіх страва відбувається із залученням різноманітних прянощів, паст. Для м яса, риби, салатів, локшини, овочів рекомендовані окремі різновиди продуктів, багатий вибір яких можна знайте в магазині Asia foods.
Знання сумісності азійських соусів з різними рецептами є особливою майстерністю. Однак, для початківців гарним помічником буде класифікація, яка наочно підкаже, коли краще додавати ту чи іншу суміш, та на яких етапах приготування це слушно зробити.
Азійські соуси для м яса, риби, салатів, локшини, овочів
Соєвий соус – найважливіша приправа в азійській кухні, саме з нього розпочинається класифікація продуктів цієї категорії. У чайній ложці може міститися денна порція солі. Є менш солоні різновиди, призначені для приготування морепродуктів і риби на пару. З ним обсмажують абсолютно все: м'ясо, овочі, локшину, морепродукти, траву. Один з китайський вчених, фахівець з харчування, сказавши, що вживання сирих продуктів погано позначається на травленні людини. Саме тому, важко знайте китайця, якому до вподоби сирі овочі в салаті.
Популярний азійський соус для гарячих страв у Китаї, в'єтнамі й Таїланді — густа тягуча субстанція з варених в соєвому соусі устриць і оцту. У смаку соусу зовсім не відчувається молюсків, зате дуже багато носія умами. Соус устричний з солоно-солодким смаком застосовують в кінці приготування я м яса, риби, овочів на сковороді wok або грилі — їм збризкують майже готові продукти.
Помітне місце в класифікації азійських соусів також займає рибний. Один з найдавніших продуктів на планеті готують шляхом ферментації дрібної риби в морській воді. До його специфічного запаху можна звикнути. Потужний умами-ефект і ненав'язливий рибний присмак здатні перетворити навіть пересічний суп у справжній кулінарний шедевр. Найчастіше рибний азійський соус використовують замість солі при приготуванні каррі й маринадів, які додають виразного смаку стравам з овочів та локшині.
Справжні азійські соуси
Протягом багатьох років інтерес до паназійської кухні в усьому світі не тільки не згасає, але і ще більш посилюється. Смак екзотичних продуктів і дарів моря не був би таким унікальним без традиційних азійських соусів. В основі мистецтва їх приготування лежати рецепти, які вдосконалювалися протягом століть і передавалися з покоління в покоління. Соуси розкривають нові смакові якості продуктів, надають стравам особливий аромат і гармонійну завершеність. Вісь чому важливо не тільки знати основи класифікації продуктів цієї категорій, а й бути впевненим в гарній якості харчових додатків.
Магазин Asia foods є гарним постачальником продуктів для приготування страв з Азії та Сходу. В асортименті можна знайте ще більше різноманітних соусів для приготування м'ясного яса, риби, салатів, локшини, овочів, аніж щойно ми згадали в статті. Долучайтеся до корисних та безпечних покупок в інтернет-магазині, та скуштуйте кращу продукцію, виготовлену за справжнім, автентичним рецептами.