Кошик
5616 відгуків
promo_banner
+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

Особливості та різновиди азіатських паст каррі

Особливості та різновиди азіатських паст каррі

Зелена, червона чи жовта паста каррі — традиційна східна приправа. Тайські кухарі додають її у різноманітні страви, підсилюючи аромат і смак звичайних продуктів. Навіть невелика порція добавки здатна повністю змінити сприйняття їжі. Але будьте обережні — азіатські пасти каррі доволі гострі, тому розбавляйте їх кокосовим молоком або іншими сумішами, щоб зробити смак більш м яким. Рецепт приготування приправи доволі простий. У Таїланді її зазвичай готують самостійно, альо в Україні легше придбати готовий продукт, бо інгредієнтів можна не знайте в звичайному супермаркеті біля будинку.

 

Рецепт приготування пасти каррі

 

Тайська паста каррі виготовляється на базі креветочної маси, перцю-чілі, лемонграсу, імбиря, галангалу, кореандру, білої цибулі та часнику. У різних варіаціях склад може доповнюватися іншими інгредієнтами, але база залишається однаковою. Принциповою відмінністю від індійського каррі є відсутність куркуми.

Сам рецепт приготування максимально простий — змішати подрібнені трави та спеції до отримання однорідної маси. Смак пасти у різних кухарів може сильно відрізнятися. Дозування інгредієнтів підбирається індивідуально, в залежності від бажання отримати більш гострий чи кислий продукт.

 

Зелена, червона та жовта тайська паста каррі

 

На українському ринку можна знайте три основні різновиди азіатської пасти каррі:

  • зелену;
  • червону;
  • жовту.

Перша є найгострішою і найпікантнішою. Вона не дуже підходить для частого використання, тим більш у великій кількості. Червона паста каррі вважається найпопулярнішою. Якщо додати кокосове молоко, можна отримати ідеальну комбінацію легкої гостроти і ніжного присмаку. Жовта приправа не дуже характерна для тайців (смороду більше полюбляють зелену), але її активно використовують на Заході. Світлим кольором приправа зобов'язана куркумі, що робить її близькою до індійської.

Існує багато варіацій приготування пасти каррі (в різних тайських регіонах і навіть будинках є свої рецепти), але базовими є три, що наведені вище. Професіональні кухарі і азіатські гурмани додають цю приправу навіть в супи, що є дуже дивним для європейців. Але така незвична палітра смаку характерна для східної кухні. І сьогодні в неї з'єднання являється все більше відданих прихильників по всьому світу.

 

Азіатська паста каррі з доставкою по Україні

 

В інтернет-магазині AsiaFoods представлено багато різновидів азіатських продуктів харчування і унікальних приправ, характерних лише для цього регіону. Зелені, червоні, жовті пасти каррі користуються високим попитом. Вони недорого коштують і мають широку сферу вживання — від смаженого м яса до класичних тайських супів. Для замовлення ви можете зв'язку язатися з нами за телефоном або залишити заявку онлайн. Швидко доставляємо фірмові азіатські пасти каррі по всіх населених пунктах країни. Відкрийте для себе східне різноманіття смаків і ароматів за допомогою нашого інтернет-магазину!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner