ТАЙСЬКИЙ САЛАТ З ОГІРКІВ #YamTen
Як би це не було дивно, але в Таїланді роблять салати не лише з екозитичних фруктів, до прикладу, з зеленої папайї чи бананових квітів, але й з таких базових для нас речей, як огірки. І виходять у них ці страви традиційно смачно.
Однак загалом звичні для нас овочі у Таїланді часто несмачні: огірки зів'ялі, з товстою шкіркою і великим насінням. А мови про свіжий огірок з колючками – прямо із городу, взагалі не може бути й мови. А помідори часто водянисті і ватні. Відтак, доводиться тайцям придумувати заправки і соусу, які б додали овочам особливого смаку. Тож тепер уявіть наші українські огірки з тайськими соусами!
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 2 порції:
- 300 г свіжих огірків
- 1-2 шт солодкого чилі
- 2 цибулі шалот (або ж іншу солодку цибулю)
- 2 зубчики часника
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. світлого соєвого соусу
- 1 ст. л. - рибного соусу
- 1 ст. л. - рисового оцету
- арахіс
- кінза
Як готуємо:
- Для початку змішуємо усі інгредієнти для соусу: оцет, рибний соус, соєвий соус та цукор.
- Цибулю дрібно ріжемо шматочками і заливаємо соусом.
- Часник дрібно нарізаємо і додаємо до цибулі.
- Огірки миємо. По бажанню чистимо від шкірки і ріжемо кільцями. Теж додаємо у миску до цибули і перемішуємо.
- Солодкий чилі - подрібнюємо. Якщо хочете, щоб салат був менше перчений - видалить з перцю насіння і перетинки.
- Якщо ви схильно відноситись до трав, то миємо і нарізаємо кінзу.
- Арахіс обсмажуємо на сухій сковорідці, поки він не підзолотиться. Далі вистигший арахіс подрібнюємо в ступці, або ножем. Висипаємо до решти інгредієнтів.
- Страва готова. Ідеально смакуватиме, як з рисом, так і з якимось м'яким ясом чи рибою.
Цікаво:
Не забувайте. що у тайській кухні допускається багато експериментів. Тож якщо ви любите помідори, чи петрушку - не стримуйте себе. Сміливо додавайте ці продукти у ваш салат!