КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ ПО-ТАЙСЬКИ #ThaiPikKi
Це, звісно, не традиційна тайська страва. Але крильця матимуть традиційний тайський смак і аромат, а це саме головне. Курячі крильця смакують у різних варіантах. Чудово, що їх легко робити для великої компанії і можна подавати, як гарячими, так і холодними. Секрет рецепту – це маринад, який надасть крильцям пряний аромат. І доведе – ввести у свій раціон смак Азії дуже просто.
Особливість цього рецепту полягає в тому, що ці крила випікаються в липкому соусі, а потім поливаються таким же липким соусом. Вони будуть дійсно соковиті і смачні.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 1,5 кг курячих крилець
- 0,5 ст. л. солі
Для глазурування:
- 150 мл солодкого соусу чилі
- 4 ст. л. кокосового або коричневого цукру
- 50 мл соєвого соусу
- 4 ст. л. рисового оцету
- 3 ст. л. рибного соусу
- 2 ст. л. соку лайму
- 1 ч. л. почавленого лемонграсу
- 1 ч. л. подавленого часнику
- 2 ч. л. кунжутної або арахісової олії
Для сервірування:
- пучок порізаної кінзи
- 2 порізані зелені цибулі
- порізаний перець чилі
- сіль по смаку
Як готуємо:
- Нагрійте духовку до 200° C. На форму для випікання налийте трохи олії і розмастіть її. Відкладіть.
- Щоб приготувати глазур, об’єднайте всі інгредієнти глазурі в невеликій мисці. Розмішайте все колотівкою, або в блендері. Налийте половину соусу в невелику каструлю і відкладіть на пізніше.
- Обрізати будь-яку надлишкову шкіру від країв крила. Приправити їх сіллю за смаком (але пам’ятайте, що соус буде теж досить соленим). Покладіть крила на підготовлений лоток для випікання; залити соусом по крилах і рівномірно розподілити. Розкладіть крила обов’язково в один шар і запікайте 10-15 хвилин.
- Поки крила в духовці, залишок глазурі проваріть на низькому середньому вогні, доки соус не згорнеться і не почне згущуватися (це займе близько 5 хвилин).
- Після того, як курячі крильця приготуються з одного боку, переверніть кожне крило і знову запікайте 10 хвилин. Далі увімкніть у духовці режим грилю, підніміть трохи температуру, полийте половиною гарячої глазурі і поставте запектися ще на 5 хвилин. Від глазурі крила будуть виглядати золотими і блискучими.
- Після того, як крила зазолотяться, вийміть їх з духовки і знову полийте глазур'ю. Додайте зверху кінзу, цибулю, стружки чилі і посипте все сіллю (якщо необхідно). Поруч можна податі залишок глазурі для занурення!