ВАРЕНО-СМАЖЕНІ ЯЙЦЯ ПО-ТАЙСЬКИ #KhaiLukKoei
В оригіналі ця страва звучить так: son-in-law eggs. Це традиційна страва, яку у Таїланді готують на різні святкування: новорічні свята, весілля, або ж беруть як пригощання, коли відвідують місцеві храми. Це дуже хороший і оригінальний перекус. Добре просмаження створює шкірочку з унікальною структурою. Спробуйте і здивуйтесь: такого ви ще точно не куштували і не робили.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 25 г сухого чилі
- соняшникова олія для WOK
- 110 г цибулі-шалот (порізаної)
- 6 великих яєць, зварених в круту
- 2 ст. л. рибного соусу
- 2 ст. л. пальмового цукру
- 2 ст. л. пюре тамаринду
Як готуємо:
- Чилі дрібно порізати і вибрати насіння. Налити у WOK олії на 5 см і на середньому вогні її нагріти. Коли здається, що олія гаряча, киньте у неї один маленький шматочок цибулі-шалот. Якщо олія зашипіла - витягніть цибулю - олія готова. Кидайте чилі. Далі все відбуватиметься швидко, тому слідкуйте, аби не спалити перець. Для його смаженяя може бути достатньо і 15 секунд. Нам саме головне, аби розкрився аромат. Витягнути чилі ситом. Покласти на паперовий рушник, аби стекла зайва олія.
- Тепер таку саму процедуру проробляємо і з цибульою-шалот. Смажемо у WOK її 3-4 хвилини до золотистого кольору. Не пересмажте. І по готовності відкладіть на паперовий рушник.
- Далі за допомогою ложки опускаємо в олію яйця (цілі). Будьте обережні, щоб на вас не бризнула олія. Намастіть яйця приблизно 10-15 хвилин, або ж допоки всі яйці не стані золотаво-коричневого кольору. Їх теж відкладіть на паперовий рушник за допомогою сита. Зберігайте теплими.
- Тім годиною у кастрюлі на середньому вогні змішайте разом рибний соус, тамариндове пюре і цукор. Грійте 5-7 хвилин, постійно помішуючи, поки цукор не розтопиться.
- Розріжте обережно яйця навпіл і викладіть на тарілку жовтком до верху. Збризніть тамариндовим соусом і посипте хрумкими чилі та цибулею.
Інші статті