КРАБОВІ ПАНКЕЙКІ ПО-ТАЙСЬКИ #ThaiCrab
Цей тайський рецепт крабових млинців створює чудову хрустку скоринку і вологу м'яка яку серединку. А якщо ви придбаєте листки лайму (вони є у нашому магазині), додайте їх замість цедри лимону – адже це ключовий інгредієнт, який зробить ці панкейкі особливими.
Bin-bin – ще один важливий інгредієнт страви. Це рисовий крекер, який треба буде розчавити у крихти і додати до тіста. Крекер має приємний аромат соєвого соусу і солодкуватий смак. Тож якщо вам подобаються закуски з морепродуктів і finger food, не забудьте спробувати цей рецепт!
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 6 порції:
3 паростки зеленої цибулі (посіченої)
3 листки лайму (нарізані ножицями, без стовбура)
1 ст. л. свіжовижатого соку лайму
2-3 яйця
2 ст. л. майонезу або жирних вершків (це допоможе млинцям утримувати вологу)
200 г порубленогого рисового крекеру
1/2 ч.л. часникової солі
олія для смаження
cолодкий чилі соус для сервірування
Як готуємо:
- Відкрийте крабове м’ясо. І злийте з нього зайву рідину. Помістіть крабове м'ясо, цибулю, лаймові листки, чилі, сік лайма, рибний соус, устричний соус, 1 яйце, майонез (при бажанні) разом у кухонний комбайн. Все ретельно подрібнити.
- Додайте трохи крекера і ще раз все легенько перемішайте в комбайні. Недовго. Суміш має вийти достатньо вологою, але все ж пам’ятайте, що млинці в процесі смаження не мають розлістися. Додавайте ще стільки крекера, поки ви не зможете легко формувати з тіста панкейки в руках.
- В іншій мисці розбийте одне велике або 2 маленьких яйця і збийте його виделкою. Додати їх до залишків крекеру, всипати часникову сіль, перемішуючи. Але не перестарайтеся.
- Сформуйте панкейкі, опустіть їх в суміш крекерів і покладіть у чисту тарілку.
- Налийте олію в невелику сковорідку, або вок, встановлений на середній температури. Нагріти олію протягом 1 хвилини. Щоб перевірити, чи достатня вона гаряча, опустіть кілька крихт крекеру, якщо вони починають шипіти відразу, - олія готова. Далі поміщаємо туди обережно крабові млинці. Зменшіть трохи вогонь, щоб уникнути перегріву та розбризкування. Обсмажити крабові панкейкі 1-2 хвилини на кожній стороні, або ж до золотистого кольору.
- Подавати з тайським солодким соусом чилі. Ви також можете подавати з майонезом поряд з солодким соусом чилі.