ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З КУРЯТИНОЮ #KaengKhiaoWan
Популярний в центральній частині Таїланду, зелений каррі - страва, що поєднує пасту і такі компоненти як зеленій чилі, імбир, лимонник, рибний соус і кокосове молоко. Густоту соусу можна регулювати, просто додавши більше чи менше кокосового молока.
Окрім м’яса та каррі, ми додамо також зелені боби і солодкий перець. Як результат – ароматна страва, яку добре їсти і самому вдома, і пригощати друзів. Секрет гарного зеленого каррі – це не тільки правильні інгредієнти, але й знання, коли їх додати. Для швидкого приготування. використовуйте дрібно порізані шматочки м’яса.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
Для зеленої пасти каррі:
200 г зелена паста каррі
Для курячого каррі:
400 г курячого філе
1 червоний або зелений перець (нарізаний на невеликі шматки)
100 г зеленої квасолі
1 в’язка свіжого базиліку
Як готуємо:
- Підготуйте листя лайму, відірвавши від них стебло. За допомогою ножа розріжте їх на тонкі смужки.
- Нагрійте вок або велику сковорідку на сильному вогні. Додайте кокосову олію, змастіть нею всю сковорідку і додайте 3 столові ложки зеленої пасти каррі. Смажте близько хвилини до виниклення аромату.
- Залиште трохи кокосового молока, щоб використовувати пізніше, все інше додайте до WOK.
- Додайте до сковорідки м'ясо. Коли соус каррі закипить, зменште вогонь до середнього і кип'ятіть на повільному вогні 5 хвилин, або до готовності курки. Час від часу помішуйте.
- Додайте овочі і листя лайму. Якщо ви хочете щоб страва була рідшою, додайте ще кокосового молока. Готово!
Цікаво:
Каррі має мати рівномірно солоний, пр’яний, солодкий та кислий смаки. Усх їх можна регулювати. Якщо страва вийшла не досить солена чи ароматна додайте 1-2 столові ложки рибного соусу . Якщо ж хочете більш солодше каррі – додайте трохи цукру. А от якщо смак вийшов занадто пряний – додайте кокосове молоко.