СОЛОДКІ КОКОСОВІ ПАНКЕЙКІ ПО-ТАЙСЬКИ #KhanomKrok
У Таїланді продають масу різних десертів, які тайці готують самостійно. Переважно це відбуваєтсья просто на вулиці, тож основні інгредієнти прості і базові: рис, кокос, цукор, різне борошно, яйця, банани і різні крупи з родини бобових.
Тож Khanom Krok готують з кокосового молока та заварного крему, який у два слої розливають у невеликі керамічні піали або смажать у спеціальній сковорідці з круглими формами (голландська сковорідка для панкейків). Далі, коли вони застигають, їх виймають і подають по 8-10 штук в контейнерах. Десерт сервірують на бананових листках, а виходить він дуже ніжний. З хрусткою скоринкою та м'якою серединкою.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 мл кокосового молока
- 375 г рисового борошна
- 125 г цукру
- олія/олія для смаження
Як готуємо:
- Змішайте у контейнері від блендера кокосове молоко, цукор та рисове борошно. Додати щіпку солі і кокосове молоко. Змішати допоки не вийде однорідне тісто.
- Розігріти голландську сковорідку на середньому вогні, змастити кожну форму маслом або олією.
- Переконайтеся, що сковорідка достатньо гаряча, перш ніж наливати тісто. Адже воно може прилипнути. Смажити по 4-5 хвилини, допоки верх не стане золотистим.
- Панкейки мають бути хрусткі ззовні і м'які всередині.
- Смажити допоки не закінчить тісто. Сервірувати гарячими.
Цікаво:
Страва, як це часто буває в Таїланді, має багато варіацій. Часто в неї додають різні начинки. Починаючи від різних фруктів, закінчуючи зеленою цибулею.
Також панкейкі можна запекти у духовці, якщо у вас немає відповідної сковорідки. Пекти при 160 градусах, допоки тісто не загусне.