КУРКА В ІМБИРНОМУ СОУСІ #GaiPadKhing

Це класичний рецепт тайської кухні. У нього, як і в більшість страв з Таїланду, входить курятина, овочі і соус. Ну і готується доволі швидко і на WOK. Але є тут і особливі інгредієнти. Це імбир та гриби муер. Тож за ніжний смак відповідає куряче філе, за оригінальний аромат - корінь імбиру, а за густу хрустку консистенцію страви - гриби.
Дуже часто в тайських закладах замість свіжих грибів використовують сушені. Їх легко можна придбати у нашому магазині. Але не забудьте перед використанням замочити.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 180 г скляної локшини
- 50 г грибів муер
- 400 г філе курятини без шкіри
- 85 г імбиру, нарізаного шматочками
- 1 болгарський перець, нарізаний паличками
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 2 невеликі білі цибулі
- 2 ст. л. устричного соусу
- 1 ст. л. рибного соусу
- 1 ч. л. цукру
- 2 ст. л. арахісової чи соняшникової олії
Як готуємо:
- За декілька годин до приготування залийте сушені гриби водою. Нехай вони там постоять близько години, далі промийте їх 8 разів, аби пісок чи інший бруд остаточно змився.
- Далі готуємо соус: змішуємо у мисці рибний та устричний соус і цукор.
- Нагріваємо сковорідку WOK з олією. Додаємо м'ясо і 1 хвилину, активно помішуючи, смажемо. Додаємо часник і ще смажемо 1 хвилину. Курятина має стати трохи коричнева, але ще не повністю готова. Додаємо нарізану цибулю, моркву, перець болгарський, імбир, гриби, чилі і смажимо 2-3 хвилини. Робимо це до хрусткої шкірочки.
- У цей час відварюємо локшину, згідно з інструкцією на упаковці.
- Як тільки все буде готове, змішуємо локшину і заправку. Страву одразу подаємо.
Примітки:
Страва добре смакує з імбирним пивом
Інші статті