СМАЖЕНА РИСОВА ЛОКШИНА ПАД СІ Ю #PadSeeEw
Завдячувати справжньому рецепту популярної смаженої локшини потрібно вулицям Таїланду, де і готується ця страва. На відміну від свого солодко-гострого "колеги" Pad Thai, ця страва солоніша та збалансована завдяки легкій кислинці і чудовому аромату.
Дослівно в перекладі Pad See Ew - підсмажена локшина у соєвому соусі. Традиційно готується з широкої тонкої свіжої рисової локшини, яку можна придбати в нашому магазині. З видом рисової локшини ви можете експериментувати, в залежності від своїх вподобань.
Ще одним важливим інгредієнтом є броколі. А от курятину можна замінити будь-яким іншим білком, який підходить для смаження.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 200 г рисової сухої локшини
Для соуса:
- 2 ст. л. темного соєвого соусу
- 2 ст. л. устричного соусу
- 2 ст. л. світлого соєвого соусу
- 2 ст. л. рисового оцту
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. води
- 50 г кунжуту
Для смаження:
- 2 ст. л. арахісової чи соняшникової олії
- 2 зубчики часнику
- 150 г курятини (телятини, креветок)
- 1 велике яйце
- 200 г броколлі
Як готуємо:
- Зварити локшину згідно з інструкцією на упаковці.
- З’єднати усі інгредієнти для соусу.
- Кинути у холодний WOK розчавлені зубчики часнику і налити олію. Далі ставимо сковорідку на вогонь і нагріваємо до високої температури. Часник поступово нагріватиметься і віддаватиме свій аромат олії.
- Коли олія нагрівається, а часник почне змінювати колір на золотистий, додайте курятину, броколі і обсмажте все протягом 1 хвилини.
- Перемістіть курятину і броколі в одну сторону сковорідки і розбийте одне яйце в сковорідку. Не переймайтесь, якщо частина яйця прилипне до дна. Таке на WOK стається часто і це лише додає страві приємний аромат.
- Далі додайте локшину, китайські листки брокколі та соус. Обережно все перемішайте. Страва готова!