В'єтнамський СУП ФО БО #Pho
Є безліч варіантів супу Фо, але одним з найпопулярніших є Фо Бо. Він складається з трьох основних компонентів: фо-локшина, м'ясо і бульйон. Фо на професійних кухнях готують вручну, а від в домашніх умовах можна використовувати вже готову, куплену в магазині локшину. Для Фо Бо - використовують яловичину, але виключно з задньої ноги корови, так як в цій частині більше вирізки і м'ясо м'яким м'якше.
Суп Фо Бо прийнято подавати з лаймом, перцем чилі (або соусом лічі), бобовими паростками і салатом як доповнення.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 300 г рисової локшини
- 350 г яловичини
- 350 г яловичих кісток
- 2 літра води
- 1 цибуля
- 15 р свіжого імбира
- 15 р. лемонграса
- 1 ч. л. в'їхав єтнамських спецій
- 1 ст. л. зеленої цибулі
- 1 ст. л. кінзи
- 100 г паростків бобів
- 2 ст. л. рибного соусу
- 8 дольок лайму
Як готуємо:
- Для початку готуємо бульйон. У киплячу воду покласти яловичі кісточки і варити на середньому вогні дві години. Додати рибний соус (крім аромату він додає сіль), порізаний імбир і лемонграс, в'єтнамські приправи, а в самому кінці - половинки цибулі. Суміш спецій особлива. Під час варіння вона вбирає весь жир і зайві запахи. Тому хороший бульйон обов'язково прозорий, має тільки смак м яса і запах приправ (якщо ваш бульйон вийшов недосолений, додайте ще рибного соусу).
- Тепер готуємо м'ясо. М'ясо порізати тонкими пластами. Додати сіль, в'єтнамські спеції, третій імбир та лемонграс. Залишити його, поки будуть готуватися інші інгредієнти. Коли бульйон буде готовий, м'ясо можна на кілька хвилин замочити в невеликій його кількості.
- Локшина. Опустити локшину в киплячу воду і варити до середнього ступеня готовності. Промити спочатку в холодній, потім у гарячій води, щоб локшина була пружною. Наша локшина має додатковий в'єтнамський аромат, адже вона спеціально створена для супу Фо Бо. Якщо ви використовуєте саме її, то зробіть менш інтенсивний ваш бульйон. Якщо ж рисова локшина буде звичайна, то все робим згідно з рецептом і вашими смаками.
- Після того як всі три компоненти готові, у миску покласти локшину, потім м'ясо і дрібно порізану зелень, паростки бобів. Все це в останню чергу залити бульйоном. Зверху кидаємо перець чилі і 2 зубчики лайму.
Примітка: