ТАЙСЬКИЙ СМАЖЕНИЙ РИС З КРЕВЕТКАМИ І ГОРОХОМ #KhaoPhatKai
Це традиційна тайська страва. Як і багато інших рецептів, тут можна експерементувати і додавати чи віднімати інгредієнти в залежності від вмісту вашого холодильника. Готується усе швидко, а для додаткової поживності і цікавого смаку додаються яйця. Якщо страва вам посмакує, то для зручності можна зробити заготовки зі звареного рісу, які варто зберігати у морозильній камері. Додатковий аромат додасть смажений бекон і незмінні тайські соуси.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 250 г креветок
- 300 г рису
- 3 яйця
- 50 г бекону
- 100 г мороженого/маринованого гороху
- 1 велика цибуля
- 2 зубчика часника
- 3 ст. л. темного соєвого соусу
- половинка чилі
- півпучка пір’я зеленої цибулі
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1 ст. л. рибного соусу
- 1 ч. л. кунжутної олії
Як готуємо:
- У звичайну скорворідку чи сковорідку WOK вливаємо олію. Коли вона нагріється, підсмажуємо дрібно порізану цибулю і розчавлений часник. Далі додаємо порізаний бекон і смажемо до напів золотого кольору. Додаємо креветки, горох і просмажуємо ще три хвилини.
- Додаємо на сковорідку охолоджений зварений рис і порізаний перець чилі. Далі додаємо усі соуси: соєвий, рибний, а також кунжутну олію. Перемішуємо і підсмажуємо ще 5 хвилин.
- Відставляємо усе посмажене на одну половину сковорідки, а на іншу вливаємо на соняшникову олію - перемішані яйця. Обережно перемішуємо, не чіпляючи рис. Коли яйця трохи загуснути, додаємо порізану зелену цибулю. Далі перемішуємо все разом.
- Страву подаємо гарячу і порційно.
Інші статті