ТАЙСЬКИЙ АРАХІСОВИЙ СОУС #SpicyPeanutSauce
Солодкий, вершковий, з ароматом карі. Це все про тайський арахісовий соус. Він став одним з найбільш відомих соусів тайської кухні. Зробити його можна лише за 10 хвилин, а от використовувати декілька тижнів. Він гарно підійде, як соус для сатаю, спрінг-ролів, а також добре смакуватиме, як додаток до локшини або затушивши з кокосовим молоком, куркою, креветками, свининою чи тофу. З ним легко експерементувати.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 1,5 склянки:
- 380 г легкого кокосового молока
- 5 ст. л. червоної пасти карі
- 2 ст. л. рисового оцету
- ¾ Склянки арахісової пасти
- 1 ст. л. рибного соусу
- 30 г коричневого цукру
- 2 ст. л. лаймового соку
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. розчавленого часника
- сіль за смаком
Як готуємо:
- Змішуємо в кастрюлі кокосове молоко та карі пасту. Підігріваємо на середньому вогні. Коли суміш почне закіпати, додати арахісову пасту, цукор, рибний соус і всі інші інгредієнти. Все збити блендером до однорідної консистенції і ще залишити на вогні на 4 хвилини, постійно помішуючи.
- У холодильника соус можна зберігати до трьох тижнів.
Інші статті