СОМ-ТАМ З КАПУСТОЮ ТА кеш'ю #TamMaakHoong
Салат Сом-Там - це традиційний гострий тайський салат. В оригіналі у ньому - зелена папая. Але враховуючи, що в наших широтах із зеленою папаєю непросто, то замість неї покладемо хороший замінник: білокачанну капусту! Згідно останніх соціологічних досліджень, сом-там - найпопулярніша страва серед тайських жінок. І на це є ряд причин: у нього входити одна зелень, а робиться він за лічені хвилини. У Таїланді салат переважно їдять з клейким рисом, але часто це лише як легкий перекус, або ж розминка до основної страви. А у 2011 році салат Сом-Там увійшов у список 50 самих смачних страв світу.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 6 порції:
- 400 г несолоного кеш'ю
- 2 ст. л. соку лайма
- 1 ст. л. тайської чилійської пасти
- 3 ст. л. рибного соусу
- 3 ч. л. пальмового цукру
- 1 зубчик часнику
- 1-3 червоних перців чилі
- 350 г подрібненої моркви
- 200 г зеленої квасолі нарізаної по 2,5 см
- 1 маленька біла капуста (дуже тонко нарізана)
- скибки лайму для декору
Як готувати:
- Якщо ви купите вже підсмажені горіхи, то ми все одно рекомендуємо вам їх ще трохи додатково підсмажити або підпекти у духовці. Це дасть додатковий аромат.
- У невеликій каструлі обсмажте кешя'ю на високій температури, часто перемішуючи їх. Смажити щонайменше 4 хвилини.
- З'єднання єднайте лаймовий сік, чилі пасту, рибний соус та цукор в невеликій мисці. Збити до однорідності. Відкладіть заправку.
- За допомогою ступки та макітри розітріть часник з перцем чилі. Робіть це допоки не розітрете все на дрібні шматочки.
- Зелену квасолю підварити 7 хвл у підсоленій води. Злити воду і вистудити. Додати моркву у холодну підсолену воду, поки вона не вбере в себе її не стані тверда. Воду гарно злити, додати капусту, квасолю та кеш'ю. Всі овочі перемішати. І тепер поливаємо заправкою.
- Подавати одразу, або ж - охолодити і подавати протягом наступних 2-3 годин. Вмішати і шматки лайму.
У заправку по смаку можна додати трохи більше перцю чилі. Спробувати його треба на першому етапі і додати ще якісь інгредієнти, в залежності від того, що вам смакує.