Кошик
1532 відгуків
+380676040707

РИС З КОКОСОВИМ ТОПІНГОМ #KhaoNiawNaKung

РИС З КОКОСОВИМ ТОПІНГОМ #KhaoNiawNaKung

28.09.18

Клейкий рис - це просто класика для тайської кухні. Його подають як основну страву, як гранір і навіть як десерт. Навчившись його правильно готувати, одразу автоматично вмієш готувати щонайменше 10 різних рецептів. Цей рецепт - це класика: багато рісу і багато кокосові. Хоч тайці знають: цих інгредієнтів багато не буває.
Насолоджуйтесь!


Інгредієнти на 4 порції:

 

Як готувати:

  1. Гарно промити рис під проточною водою. Загалом рекомендують це зробити щонайменше тричі. Адже часто рис збирають і сушать прямо на дорогах біля рисових полів. По ньому могли ходити, а бо й їздити мопеди. І хоч на заводах перед пакуванням його миють, однак зробити це додатковий раз вдома не завадить. Далі замочити рис у воді щонайменше на 3 години, а краще на ніч.
  2. Ідеально рис зварити на пару. Це може бути пароварка, мультиварка чи просто сито і каструля. Традиційно ж тайці використовують для цього плетені корзини і пальмові листки.
  3. На пару рис готується близько 15-20 хвилин. Коли він буде готовий, він злипнеться і трохи пожовтіє.
  4. Поки рис вариться, налийте в невелику каструлю кокосове молоко, додайте 2 чайні ложки пальмового цукру і щіпку солі. Коли соус закипить, додайте в нього зварений рис. На маленькому вогні треба це страву потомити, допоки рідина майже не випарується, а суміш не стане схожою на густу кашу. Не забувайте перемішувати дерев'яна яною лопаткою, аби не підгоріло.
  5. Для кокосового топінга змішати какао, цукор 125 мл води і щіпку солі в кастрюлі. Поставитина невеликий вогонь і перемішувати, допоки не розтопиться цукор. Як вода трохи википить, зняти з вогню.
  6. Для подачі насипаємо клейкий рис у закручені бананові листочки, нам треба з рісу утворити трикутнички. Зверху посипаєм кокосовим топінгом і листочками лайму. Ідеально їсти теплим.