РИС З КОКОСОВИМ ТОПІНГОМ #KhaoNiawNaKung
Клейкий рис - це просто класика для тайської кухні. Його подають як основну страву, як гранір і навіть як десерт. Навчившись його правильно готувати, одразу автоматично вмієш готувати щонайменше 10 різних рецептів. Цей рецепт - це класика: багато рісу і багато кокосові. Хоч тайці знають: цих інгредієнтів багато не буває.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 100 г клейкого рису
- 150 г пальмового цукру
- 300 г кокосового молока
- 150 г потертого свіжого кокосові або кокосової стружки
- 3 листки лайму (подріблені)
- листки банана
Як готувати:
- Гарно промити рис під проточною водою. Загалом рекомендують це зробити щонайменше тричі. Адже часто рис збирають і сушать прямо на дорогах біля рисових полів. По ньому могли ходити, а бо й їздити мопеди. І хоч на заводах перед пакуванням його миють, однак зробити це додатковий раз вдома не завадить. Далі замочити рис у воді щонайменше на 3 години, а краще на ніч.
- Ідеально рис зварити на пару. Це може бути пароварка, мультиварка чи просто сито і каструля. Традиційно ж тайці використовують для цього плетені корзини і пальмові листки.
- На пару рис готується близько 15-20 хвилин. Коли він буде готовий, він злипнеться і трохи пожовтіє.
- Поки рис вариться, налийте в невелику каструлю кокосове молоко, додайте 2 чайні ложки пальмового цукру і щіпку солі. Коли соус закипить, додайте в нього зварений рис. На маленькому вогні треба це страву потомити, допоки рідина майже не випарується, а суміш не стане схожою на густу кашу. Не забувайте перемішувати дерев'яна яною лопаткою, аби не підгоріло.
- Для кокосового топінга змішати какао, цукор 125 мл води і щіпку солі в кастрюлі. Поставитина невеликий вогонь і перемішувати, допоки не розтопиться цукор. Як вода трохи википить, зняти з вогню.
- Для подачі насипаємо клейкий рис у закручені бананові листочки, нам треба з рісу утворити трикутнички. Зверху посипаєм кокосовим топінгом і листочками лайму. Ідеально їсти теплим.
Інші статті