СПРІНГ-РОЛИ #SpringRolls

Ця страва популярна не ліше в Таїланді, а й по всій Азії. В залежності від країни - змінюється начинка, подача і соус. Альо тайський варінат поєднує у собі одразу два напрямки - китайський і в'єтнамський. Thai spring rolls добряче просмажені до карамельного коричневого кольору і відповідного хрускоту. Що ж таке спрінг-ролі? В Азії цю назву використовують до закусок, завернутих у млинець, рисовий папір чи інше тонке тісто. Так само варіюється і начинка, від рибної і м'ясної до ягідної і фруктової. Їх вживають як сирими, так і підсмаженими чи грильованими. Поєднують із соєвим, рибним чи арахісовим соусом. А дехто взагалі їсть їх без соусу.
Ми готуватимемо тайський варіант спрінг-ролів, але пам " ятайте: тут можна фантазувати.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 25 маленьких spring rolls:
- 1-2 ст. л. рибного соусу
- 50 г азійської вермішелі чи локшини
- 15 г чорних сушених грибів Фунгус
- 2 ст ложки борошна (будь-якого)
- 1,5 ст ложки соняшникової олії
- 3-4 подріблених зубчиків часника
- 100 г фаршу (курячого або свинячого)
- 1 маленька морква потерта
- 140 г паростків сої
- 1 см потертого імбиря
- 1-2 ст ложки устричного соусу
- 1/4 год ложки тертого білого перцю
- 25 листків для спрінг-ролів
- арахісова олія для обсмажування (або соняшникова)
- чилі-соус (для подачі)
Як готуємо:
- Відварюємо вермішель до готовності, згідно рекомендацій на упаковці. Даємо їй стекти і ріжемо на невеликі шматки.
- У гарячій води відварюємо сухі гриби приблизно 2-3 хвилини (щоб стали м'яка які). Даємо їм стекти і ріжемо на невеликі шматки.
- Аби зробити пасту змішуємо у невеликій мисці разом борошно і дві столові ложки води. Відкладаємо.
- Нагріти олію у WOK чі високій сковорідці разом із часником до золотистого кольору. Додаті фарш. Перемішувати допоки м'ясо не розділиться на маленькі шматочки і не приготується. Додаємо сюди вермішель, гриби, моркву, паростки, імбир, рибний і устричний соус, а також білий перець. Всі разом перемішуємо і обсмажуємо ще 4-5 хвилин. Відставити абі охололо.
- Перед закручуванням змочуємо рисовий папір водою, а на краї намащуємо нашу пасту з борошна і води. Не витягуйте одразу всі свої листки, щоб смороду не сохли, поки ви їх не викорисовуєте. Всередину кладемо 2-3 чайні ложки начинки. Трохи скручуємо, далі загортаємо кінці всередину і докручуємо до кінця. Якщо у вас є відчуття, що ваш млинець порветься, то краще його заверніть зверху у ще один шар.
- 5 хвилин нагрівамо олію для смажання на середній температури. Якщо вам здаєтсья, що олія вже хороша, опустіть маленьку частину рисового листка - олія має зашипіти. Не перегрійте олію, бо в такому випадку ваші ролі швидко ставатимуть темні і не встигатимуть просмажитися.
- Опустіть 5 ролів в олію і просмажити 2-3 хвилини. Коли вони почнуть ставати твердими, опустіть інших 5 штук і просмажуйте разом. Аби присмажився і верх, поливайте олією з ложки. Загалом вони мають бути в сковорідці 6-8 хвилин, або ж поки не стануть хрумкими.
- Коли вони приготувалися, витягніть їх дірявою ложкою, аби стекла олія і досмажте так решту ролів. Готові нехай полежати на паперових рушниках.
- Подавати найкраще з соусом чилі.