КУРЯЧІ ШПАЖКИ З СОУСОМ SATAY #Sa-teKai
Маленькі шашлички «satay» (або, в іншому написанні, «з») - дуже популярний тайський вуличний перекус і улюблена стара для недільного барбекю. А з фірмовим маринадом і арахісовим соусом таке сате можна з'єднання їсти насправді, з чого завгодно.
В оригіналі, сате - індонезійська страва, але зараз її можна зустріти по всій Південно-Східній Азії і навіть в Європі. В Індонезії для сате зазвичай використовують курятину і яловичину, а в Малайзії ця страва видозмінилася найсильніше: шпажки з нанизаними на них шматочками м яса, овочів і морепродуктів там варять у густому пряного соусі.
У Таїланді сате виглядає як міні-шашлички і роблять його, як правило, з курки, свинини і різних субпродуктів. Зустрічається також сате з тофу і кальмарів. На відміну від звичних нам шашликів з великими шматками м'яса, тайці ріжуть курку або свинину зовсім тонкими смужками або маленькими шматочками. Так все м'ясо промариновується і дуже швидко обсмажується.
Головний секрет будь-якого сате - це маринад. Аби зекономити час, ми пропонуємо купити одразу готовий satay соус. А якщо ще у вас вийде зробити страву з легким ароматом диму від вугілля - це ідеально.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 40 шпажок:
- 1 кг філе грудинки курятини
- 2-3 порізаних цибулин-шалот
- 4-5 подріблених зубчиків часника
- 10 стебел кінзи
- 500 мл кокосового молока
- 2,5 см імбиря
- соус Сатай
- 40 бамбукових шпажок довжиною 18-20 см
- солодкий соус чилі
- огірок - для подачі
Як готувати:
1. Ріжемо філе курки без шкірки на смужки 4 см завширшки, 10 в довжину і 0,5 в товщину. Всі викладаємо в миску.
2. Використовуємо фуд-процесор або блендер і змішуємо цибулю, часник, кінзу, імбир і кокосове молоко. Далі перемішуємо цей маринад із соусом Сатай і заливаємо курятину. Накриваємо Миску харчовою плівкою і даємо постояти щонайменше 5 рік, найкраще ніч. Година від годині варто перемішувати, аби м'ясо промаринувалося однорідно.
3. Тім годиною замучуємо на 1 годину бамбукові шпажки у води, аби вони не згоріли під час обсмажування чі випікання.
4. Після того як м'ясо промаринувалося, нанизуємо його на шпажки. По одному шматку, однак якщо є менші шматки, тоді по два.
5. Нагріваємо барбекю чи духовку на режимі гриль до гарячого.
6. Обсмажуємо по 5-7 хвл з кожної сторони, допоки не приготується м'ясо. Під час приготування маринаду можна змащувати м'ясо. Якщо смажите в духовці на режимі гриль, то варто тримати м'ясо подалі від тен, аби воно просто не згоріло.
7. Подавати страву гарячою з соусом чилі. Окрім цього добре на гарнір підійде порізаний огірок.