РИБНІ КУЛЬКИ З СТРУЧКОВОЮ КВАСОЛЕЮ #ThawtManPlaa
Рибні кульки - це лише один різновид перекусів вуличних страв Таїланду. Традиційно там їх смажать в олії і подають у пластикових контейнерах на бамбукових паличках аби одразу ж було зручно їсти. Також в окремому пакеті додають соус. Хоч на перший погляд страва звучить не найпростішою для домашнього приготування, однак насправді якщо мати всі інгредієнти, то залишається лише все перемолоти, змішати, додати трохи зеленої цибулі, зелену квасолю, а далі посмажити і подати до столу. Смажені шматочки можуть бути закускою, або й основною стравою - в залежності від кількості з'єднання їжджених штук.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 30 кружечків:
- 450 г філе білої риби
- 1 ст ложка червоної пасти каррі
- 1 ст ложка рибного соусу
- паростки зеленої цибулі
- 50 г стручкової квасолі (можуть бути заморожені)
- 5 листків лайму
- арахісова олія для смажання (або соняшникова)
- солодкий соус чилі
Як готувати:
- З риби зняти будь-яку шкіру, витягнути кістки. Порізати філе і покласти у фуд-процесор чі блендер. Збивати поки маса не стане однорідною.
- Додати пасту каррі, рибний соус, вбити яйце. І знову змішати до однорідної маси.
- Перекласти в миску і перемішати зі стручковою квасолею і подрібленими листками лайму і зеленою цибулею.
- Змочивши руки, зробити з риби плоскі котлетки (до 5 см в діаметрі). Для цього також можна використати ложку.
- В глибокій сковороді чи WOK нагріти олію на середньому вогні 5 хвилин. Коли вам здасться, що олія достатньо гаряча, покладіть маленький шматок фаршу в неї. Олія має зашипіти.
- Легко опускаємо у сковорідку 5-6 кружечків і смажемо допоки воні не стануть золотисто-коричневими з обох сторін. Виймаємо за допомогою дірявої ложки і викладаємо на паперовий рушник, аби вінувібрав зайву олію.
- Зберігайте свої рибні шматочки теплими, поки змажете решту. Найкраще смакує гарячими.
Подавати з кисло-солодким соусом чилі. Або ж зеленим салатом. Також цікаво смакуватиме з горохом в паніровці з васабі.
Якщо з якихось причин ви не вживаєте рибу, можна пробувати точно такий же рецепт, однак використати філе курятини.