КУРКА З ЧИЛІ-ДЖЕМОМ #ChilliJamChicken
Курка з чилі-джемом
Тайська кухня надзвичайно відрізняється від нашої, тому разом з її рецептами можна легко експериментувати і пробувати щось нове. Говоримо про кисло-солодкий соус чилі-джем. Він використовується як закуска і як інгредієнт у різноманітних тайських стравах. Він додає більш складний солодкий аромат чилі, ніж просто додавання перцю. Окрім цього, він має ряд корисних властивостей: допомагає боротися з вірусами і піднімає настрій, містить вітаміни А і С (мова про червоний перець), а також калій, магній і залізо. Окрім цього покращує обмін речовин.
У нашому рецепті за допомогою чилі-джему ми готуємо повноцінну страву, але готовий соус легко можна використати з канапе з холодним м’ясом, сиром чи для грінок. Якщо ви полюбляєте гострі відчуття і гострі страви, то легко експерементуйте з чилі-джемом. Найголовніше в цьому чилі-джемі те, що скільки б ви його не додали - завжди залишиться неповторний смак
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
-
½ чайної ложки цукру
-
2,5 ст. ложки оливкової олії
-
6 подрібнених зубчиків часника
-
500 г філе курки, порізаної дрібними шматками
-
листки базиліку
-
1 червоний сушений чилі-перець
-
400 г відвареного рису на гарнір
-
50 г кеш'ю
Як готувати:
1. У маленькій мисці добре змішуємо 2 соуси, кокосове молоко і цукор. Відкладаємо.
2. Нагріваємо у сковорідці WOK олію і на маленькому вогні обсмажуємо до легкого золотистого кольору подрібнений часник.
3. Додаємо половину потрібної порції джему. І смажимо ще 2 хвилини. Додаємо половинку курятини і обсмажуємо 2-3 хвилини. Забираємо зі сковороди і те саме робимо з другою половиною інгредієнтів. Далі всю курятину додаємо в WOK.
3. Вимішуємо туди суміш соусу з маленької миски і обсмажуємо ще 1 хвилину. М'ясо має бути готовим. Пробуємо на гостроту. Якщо по смаку все влаштовує, додаємо листки базиліку і порізаний перець зверху (за бажанням).
4. На гарнір подаємо відварений рис. Він допоможе, якщо ваша страва вийшла занадто перчена. Також не забувайте: зайву гостроту непогано забирає додаткове кокосове молоко.