КУРКА ТЕРІЯКІ #TeriyakiChicken
На вид цей японський соус нічим не примітній: темнуватий, рідкуватий... але які він дива творить з продуктами.
Соус теріякі - продукт, без перебільшення, винятковий: він сторений для того, щоб під дією вогню перетворюватись в золотисту карамельну шкірочку. Про це говорить і його назва. У перекладі з японської teri означає "блискучий", yaki - це курячі шашлички, підсмажені на вугіллі. Під час приготування японці обсмажують інгредієнти в соусі теріякі до появи апетитного блиску. Добре, що сам соус не потрібно готувати самостійно, а можна купити готовий і використовувати у різних стравах. Традиційно, він складається з соєвого соусу, цукру, імбиру та рисового вина Mirin.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 3 порції:
- 500 г курячого філе
- 150 г стручкової квасолі
- 1 морква
- 150 г соуса теріякі
- 150 г рису басматі
- 2 ст. л. оливкової олії
- 50 г кунжута
Як готуємо:
1. Нарізаємо м’ясо тоншими смужками. Викладаємо його в миску і заливаємо соусом, рівномірно перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години.
2. Коли м’ясо готове, нагріваємо сковорідку з половиної олії, висипаємо м’ясо і на великому вогні обсмажуємо до готовності. Далі доливаємо маринад, доводимо страву до кипіння і виключаємо вогонь.
3. Найкраще м’ясо смакує з овочами, тому нарізаємо довгими полосками моркву і квасолю.
4. У сковорідці розігріваємо другу частину олії, обсмажуємо овочі 10-12 хвилин на великому вогні. Вони мають бути хрусткі. Додаєм сіль і перець, але пам’ятайте, що м’ясо в соусі теж доволі солене.
5. Тим часом в кастрюлі відварюємо рис.
6. Викладаємо на тарілку овочі, зверху м’ясо, посипаємо кунжутом, а поряд викладаємо рис. Все подавати гарячим.
Різновидностей цієї страви існує безліч. Все залежить від ваших вподобань. Можна додати інші овочі чи куряче м'ясо замінити на телятину чи свинину. А на гарнір можна подавати рисову локшину або удон.