BUBBLE TEA та тапіокові кульки #BubbleTea
Ці кульки ще називають перлинами. Кругла крохмалиста крупа, яку роблять з коренів маніоки. По консистенції вона нагадує жувальний мармелад. А в Азії знають, ще й про її користь. Вони практично не містять білків та жирів й зовсім без глютену. Разом з цим цей продукт досить калорійний. Тому його часто обирають як основу для дієти, тобто додають у каші та салати. Можна використовувати й як натуральний загущувач для соусів та мусів.
Інколи кульки тапіоки ще називають "жаб'ячими лапками". Назва ця пішла від їх популярності на нічних ринках у Тайвані. Там їх продають в підсолодженій воді, часом додаючи вершки. Хоч звучить досить просто, цей коктейль надзвичайно смакує місцевим та туристам.
Ну а в нашій місцевості більш популярний bubble tea. Буквально це "чай з бульками", а по суті - охолоджений напій із кульками тапіоки. П'ють його через широкі трубочки, аби через них попадали кульки з дна високого стакану. Цей напій ми сьогодні і готуємо.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 2 порції:
- 4 ст ложки кульок тапіоки
- 400 мл чаю (зелений, чорний, фруктовий)
- лід
- 50 мл вершків 15%
- цукор за смаком
Як готуємо:
1. Закіп’ятити 300 мл води і додати до неї кульки. Варити на маленькому вогні 30 хвилин. Далі виключаємо вогонь і нехай настоїться 15 хвилин. Якщо кульки стали матові, то готові, якщо ні - проваріть ще приблизно 15 хвилин. Далі тапіоку висипаєм у сито і обдаємо холодною водою.
2. Другий етап - заварюємо чай. Одна чайна ложка на 1 чашку окропу. Далі підігріваємо вершки, додаємо цукор за смаком. Все перемішуємо. Розливаємо чай по високим стаканам, додаємо кульки і лід. Нехай напій постоїть 15 хвилин перед вживанням.
Різновидностей bubble tea зараз без перебільшення сотні. Це може бути самий різний чай. Або ж замість нього – фреш чи навіть кава. Часом кульки тапіоки додають до алкогольних коктейлів. Їх незвична структура може перетворити вже звиклий для вас напій – на новий та оригінальний.
Замість вершків можна додати кокосове молоко, або ж поексперементувати з кульками та пюре манго. Такий смак ви наврядчи зможете забути.