Кошик
6042 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (завтра, 05.10).

+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ #KaengKhiaw

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ #KaengKhiaw

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З РИБОЮ

Каррі буває... зеленим. Тайська й індійська приправи називаються однаково, але по вмісту, кольору і смаку вони зовсім різні. Зелене каррі - це тайська приправа , а назва “каррі” - індійська. В європейську мову її принесли британці, які володіли колоніями в Індокитаї і словом “каррі” (що в перекладі “їжа з підливою”) називали всі гострі і пряні страви, а разом з тим і суміш перемелених прянощів і спецій масала. А зТаїланду в Індію каррі принесли переселенці. 

Готують тайське каррі з таких інгидієнтів як корінь галангала, лемонграс, цедри кафірського лайма, часника, зелені, насіння кінзи, а також свіжого зеленого перецю. Колір такої пасти - гірчично-зелений, запах - свіжий, з яскравою лимонною ноткою, а смак доволі м’який, в міру пряний, з вишуканою пікантністю. Тому на відміну від червоного гострого і жовтого насиченого каррі, зелене - легке, яке краще поєднується з морепродуктами, рибою та куркою. Власне, саме такий рецепт і ми пропонуєм. Легкий, літній і збалансований.
Насолоджуйтесь!


Інгредієнти на 4 порції:

  • стебло лемонграса
  • 1 ст ложка рафінованої олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часника
  • 1 ст ложка зеленої пасти каррі
  • корінь імбиру близько 1 см
  • 150 мл курячого бульйону
  • 600 гр філе білої морської риби, плотнішої текстури (нарізати порційними шматками)
  • 400 мл кокосового молока
  • 1 лайм
  • 3 молоді цибулини з зеленню
  • червоний гострий перець по смаку
  • 150 г стручкового зеленого горошку
  • 20 г кінзи (по смаку)

Для приготування вам потрібна глибока сковорідка або вок.

Як готувати:

  1. З половинки одного лайма зрізати цедру. Горошок бланшувати 2 хв в підсоленому окропі, далі злити воду і промити холодною водою.
  2. Імбир почистити і порізати на частинки. Стебло лемонграса  порізати на 3 частини. Цибулю та часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Нагріти в сковорідці з високими стінками олію і, помішуючи, підсмажити 1 хв лемонграс, цибулю та часник.
  4. Додати в сковорідку зелену пасту каррі та імбир. Обсмажувати не на високій температурі 3-4 хв(щоб каррі паста з іншими інгрідієнтами не пригоріла, але поєдналась для пряного смаку).
  5. Влити бульйон, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 4-5 хв.
  6. Добавити рибу. кокосове молоко і цедру лайма, готувати ще 5 хв.
  7. З лайма вичавити сік, додати по смаку сіль і перець чилі, зняти з вогню.

Декор. Молоду цибулю почистити, помити, частину цибулі порізати, а декілька стеблів з цибулинками порізати вздовж. Готове каррі розлити порційно. Кожному в тарілку покласти трохи бланшованого горошку, прикрасити страву зеленою цибулею, кізною.
Таку страву, ви зможете скуштувати далеко не в кожному закладі, але запросто зробите її вдома.

І не забудьте про кокосове молоко - один з найголовніших інгредієнтів тайської кухні. Любите кулінарні експеременти? Тоді підмішайте зелене каррі і кокосове молоко до обсмажених овочів. Смак буде неймовірний.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner