МАНГО СТІКІ РАЙС #КhaoNeawMuang

Кһао neaw muang - так називається популярний десерт в Таїланді. Солодкий ванільний клейкий рис подають в будь-якому закладі країни. Його їдять на сніданок, обід і вечерю і дорослі, і діти. Блюдо просте в приготуванні. Однак для нас, некорінних тайців, важливо правильно відварити рис, який є основою десерту. Тут повинен бути спеціальний клейкий рис, який має більший вміст крохмалю, ніж звичайний. Також в Таїланді можна помітити, що ресторани використовують молоко з свіжого кокоса (в блендері змішують кокосову воду і м'якоть), але в більшості випадків використується консервоване молоко, значно зручніше зберігати. Тому ми підібрали для вас краще :)
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
- 200 г клейкого рису
- 2-3 ч л пальмового цукру
- 250 мл кокосового молока
- 200 г пюре манго (для насиченості смаку та оформлення)
- половинки манго
- сіль
Як готувати:
1. Промити рис під проточною водою. Наша рекомендація - не менше трьох разів, адже, найчастіше, рис збирають і сушать при дорозі біля рисових полів. Звичайно, на заводах перед упаковкою його миють, проте зробити це додатковий раз вдома не завадить.
2.Замочіте рис у воді і залиште на 3 годинки, а краще на ніч.
3. Ідеально рис зварити на пару. Це може бути пароварка, мультиварка або просто сито і каструля. Традиційно, тайці використовують для цього плетені кошики і пальмове листя.
4. Рис на пару готуйте близько 15-20 хвилин. Коли він буде готовий, він злипнеться та пожовтіє.
5. Поки рис вариться, налийте в невелику каструлю кокосове молоко, додайте 2 ложки пальмового цукру і дрібку солі. Далі за смаком - якщо не вистачає солодкуватості - додавайте цукор, а якщо занадто солодко - сіль.
6. Коли соус закипить, додайте в нього зварений рис. Продовжуйте варити страву на маленькому вогні поки рідина не випарується, а суміш не стане схожою на густу кашу. Не забувайте перемішувати дерев'яною лопаткою, щоб підгоріло.
7. Подавайте блюдо на тарілці разом з пюре манго або цілим шматками манго. З рису можна сформувати кульки, а зверху посипати чорним кунжутом. Смачного!