РИБА В БАНАНОВИХ ЛИСТКАХ #HawMok
Тайський стиль. Його важко з чимось переплутати. Готувати оригінальні страви власноруч на кухні вже давно стало популярними. Однак зараз замість домашньої пасти і піци модно створювати цікаві кулінарні страви Азії. Одну із них ми пропонуєм і вам. На перший погляд цей рецепт неординарний, але дуже простий у приготуванні. Для званої вечері, або ж просто аби здивувати рідних. До речі, більшість інгредієнтів, які вам знадобляться для страви - ві зможете використати ще не один раз в інших рецептах. Ви знали, що пасту каррі, наприклад, можна зберігати в холодильнику в закритій тарі до півроку? А листки каффірського лайму та банану чудово зберігатимуться у морозильній камері до наступного разу. А ще вони стануть чудовим декором. І аби ваша страва була не лише гостра, а й ніжна - традиційно, не забувайте про кокосове молоко. Воно надасть соусу особливу текстуру.
Насолоджуйтесь.
Інгредієнти на 4 порції:
500 г філе білої риби
8 великих листків пекінської капусти
2 курячих яйця
1/2 год ложки солі
1 ч ложка цукру
рис на гарнір (200-300г сірого рісу)
Як приготувати:
1. Листя банану протираєм, вирізаєм 8 кругів діаметром 17 див. Далі складаємо їх попарно. Зверніть увагу: на одному з листків смужки мають йти вертикально, на іншому - горизонтально. Так мисочка вийде міцніша. Далі краї листків підняти на 4 см, зробити 4 складки глибиною 1 см і зафіксувати зубочистками. Наше завдання зробити з листків еко-форми.
2. Філе помити, висушити, видалити усі кістки. Нарізати рибу більшими шматками. Порізати листки лайму.
3. У мисці збити яйця з пастою каррі, сіллю, цукром і 125 мл кокосового молока. Додати листя лайму і перемішати дерев'яна яною лопаткою поки ваша маса не стане кремоподібною.
4. Додати до маси рибу і перемішати ще 5 хвилин. Накрити миску харчовою плівкою і залишити маринуватись на 1 годину.
5. Листя капусти помити, висушити, нашинкувати і бланшувати 5 хвл в окропі. Далі капусту гарно віджати.
6. У невеликій каструльці решту кокосового молока нагріти з рисовим борошном, зняти з вогню і перемішувати, допоки суміш не загусне.
7. За нашими банановим формах розкласти капусту, додати зверху мариновану рибу і готувати на пару 10 хв. Далі бананові формочки розкласти порційно по тарілкам, політи соусом з кокосового молока, прикрасити листком лайму. Подавати з відвареним рисом.
СМАЧНОГО! :)