Кошик
5595 відгуків
promo_banner
+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

ТОМ ЯМ - традиційний тайський суп #TomYum

ТОМ ЯМ - традиційний тайський суп #TomYum

Тайський суп Том Ям

Це беззаперечно найпопулярніший азійський суп. У нього спецефічний гострий смак з кисловатим відтінком і дуже приємним ароматом. Альо різновидностей цього супу безліч. Взагалі в перекладі "те" - означає "варити", "ям" - по одній із версій "гострий салат". Ми не будемо стверджувати, що наш рецепт класичний, адже тайська кухня ґрунтується в першу чергу на імпровізації. Та головну роль в цьому супі відіграють спеціїї і трави. Аби зробити найпростішу версію те яма достатня 20 хвилин. Головне не забути покласти листя кафрського лайма, корінь галангалу та стебло лемонграсу. Самі ці складники відповідальні за класичний смак. Окрім цього, не забудьте про те ям пасту та гострий перець чилі. Якщо ви хочете зробити смак більш ніжним і м'яким яким, додайте трохи кокосового молока. Ви ж пам пам'ятаєте, що ним зіпсувати тайські страви неможливо!:)
Переважно у Тайланді полюбляють свіжі продукти з мінімальною термічною обробкою, відтак частіше в тому ямі використовують морепродукти - креветки або ж курку. Адже для їх приготування достатня лічених хвилин. Загалом щодо м'яким ясного наповненню довіртесь своїм смаковим вподобанням. Це буде ідеально правильним є рішенням.
Насолоджуйтесь.

Інгредієнти:

Як готуєм:
1. Налийте воду в каструлю. Додайте листки кафірського лайму (попередньо помніть їх в руках, щоб краще розкрити його аромат), стебло лемонграсу нарізане по 1-2см (тільки білу частину),
корінь галангалу (нарізаний пластинками), та свіжий перець чилі (нарізаний кільцями). Прикрийте кришкою і доведіть до кипіння та залиште на 5 хв.
2. Додати пасту том ям. На середньо-низькій температури залишити ще на 5 хвилин.
3. Додайте креветки, гриби (більшими шматками), цибулю (більшими шматками), томати (половинками), рибний соус. Проварити 10 хвилин.
4. На останніх трьох хвилинах додайте кокосове молоко (за бажанням) листя кінзи та сік лайма (вичавіть з одного лайму).
5. Суп готовий для 4-6 чоловік. Смачного:)


Пам " ятайте, що більшість класичних інгредієнтів, таких як листя кафірського лайму, лемонграс, рибний соус, перець чилі, ви можете використовувати чи не щодня у своїх інших кулінарних шедеврах!
До речі, том ям - це загальна назва, в залежності від складників вона може варіюватись:
том ям гун - суп з креветкою;

том ям пла - суп з рибою;

том ям гай - суп з курятиною;

том ям кху му - суп зі свининною.

 

 
У нас Ви можете придбати вже готовий набір з необхідними інридієнтами для приготування цієї страви!
 
 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner