Тамариндова паста - це ароматна приправа азіатського походження, яку часто використовують для приготування національних блюд. Виготовлена із свіжих плодів тамаринду, надає стравам терпку, освіжаючу фруктову кислинку. Популярна в тайській, мексиканськїй і середземноморській кухні. Широко застосовується для приготування пряних і гострих соусів, особливо соусу-барбекю і страв каррі, маринадів, м'ясних і рибних страв. В Індії часто використовується у фруктових напоях.
Особливості. Тамариндова паста Suree - це приправа азіатського походження, виготовлена з плодів тамаринду. Фрукт має тропічні коріння і належить до сімейства Бобові; його плоди являють собою стручки, а м'якоть з вигляду і консистенції нагадує фінік. Тамариндова паста - це густа маса коричневого кольору з кислуватим смаком і яскравим фруктовим ароматом.
Застосування. Тамариндова паста широко відома в тайської, мексиканської, середземноморської кухнях. Її використовують як основу для приготування кисло-солодких і гострих соусів, які добре поєднуються з локшиною, спринг-ролами, морепродуктами, тофу, м'ясом. Тамариндова пасту можна додавати в супи, основні страви, салати, маринувати в ній м'ясо і рибу.
Користь. В Індії тамаринд використовують для лікування розладів кишечника і підвищення апетиту. Він містить клітковину, яка покращує травні процеси і сприятливо впливає на мікрофлору. Аскорбінова кислота підтримує імунітет і допомагає зберегти молодість шкіри, антиоксиданти підтримують роботу серцево-судинної системи, захищає від негативного впливу навколишнього середовища.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Таїланд |
- Ціна: 257 ₴