Кошик
5616 відгуків
promo_banner
+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

Як правильно приготувати рис?

Як правильно приготувати рис?

Готувати рис не так просто, як здається на перший погляд. Щоб в процесі приготування вийшла смачна страва, в першу чергу необхідно розібратися з видами і тонкощами обробки, інакше є ризик зіпсувати настільки цінний продукт. У світі багато різновидів рісу, які відрізняються за кольором, смаком і особливостями приготування. Найпоширенішими сортами є жасмин, басматі — ідеальний варіант для плову, арборіо — основа різотто і супів, камоліно — з якого виходять смачні каші і десерти, а також універсальний дикий рис. Рецепт приготування рісу залежить від того, який саме продукт ві розібрали. Скільки часу потрібно для конкретного сорту необхідно взнати завчасно, щоб правильно приготувати страву. Рис розділяється в залежності від його попередньої підготовки на кілька типів.

 

Який буває рис: класифікація

 

  • Не шліфований — відрізняється високим вмістом корисних речовин, характерним натуральним коричневим відтінком, вираженим смаком і ароматом, коштує дорожче від інших видів.
  • Шліфований — дешевший, але через складну обробку він майже втратив свої корисні властивості, а тому не такий поживний, без насиченого смаку і аромату.
  • Пропарений — проходити етап миття, вимочування, обробки пара, а в кінці шліфування.

Саме останній різновид ми найчастіше зустрічаємо на полицях магазинів. Парова обробка дозволяє зберегти більше корисних властивостей, ніж при звичайному шліфуванні.

 

Готуємо рис правильно

 

Готувати рис потрібно певним чином. Якщо ви використовуєте довгий зернистий сорт, то необхідно його перед варінням промити 7-8 разів під проточною водою, чим чистіша остання, тім більш розсипчастий вийде він результаті. Потім заливаєте холодною рідиною і ставите на плиту, періодично помішуючи в процесі варіння. Після того, як крупа приготується необхідно відкинути її на друшляк. Круглий рис не розсипчастий, тому промивати його не потрібно. Достатня залити холодною водою, варити до готовності. Така крупа найкраще підходить для приготування каш, пудингів.

Дикий рис кардинально відрізняється від звичайного, який всі звикли готувати. Рецепт приготування включає в себе попереднє замочування холодною водою, найкраще це робити на ніч. Після цього його слід промити холодною водою і засипати у киплячу. На 1 склянку крупи рідини потрібно не менше 3. Такий продукт варитися не менше 40 хвилин під кришкою на середньому вогні. Вже зрозуміло, що готувати рис чорного кольору по годині значно довше, ніж звичайні сорти. Крім того, вже готові зерна ще потрібно тримати під кришкою на протязі 1 години.

 

Особливості приготування рису для суші

 

Рецепт приготування рису для суші також має свої особливості. Правильно спочатку промити його до прозорості не менше 7-8 разів. Варити в співвідношенні води і рису 1:1 слід 13-15 хв. Потім каструлю треба залишити в теплому місці або закутати рушником приблизно на пів години. Після цього перекласти в інший посуд, додати заправку за рецептом і перемішати особливим способом до центру і від нього мінімум 4 рази, а потім ще залишити на 15 хвилин. Рис для крутіння ролів має бути теплим.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner