Корзина
581 отзыв
Сертифицированная компания Prom.ua
+380676040707

ТАЙСЬКА КУРЯТИНА З КЕШ'Ю #KaiPhatMetMamuangHimmaphan

ТАЙСЬКА КУРЯТИНА З КЕШ'Ю #KaiPhatMetMamuangHimmaphan

26.11.18

Створена у вогняному гарячому WOK, з насиченим ароматом, ніжним перцем та цибулею, золотисно-коричневою куркою та соусом. Усе це про тайську курятину з горіхами. Страва змусить вас зробити паузу і зупинитися над нею на довше.  У Таїланді ця страва вважається у китайському стилі, але вона настільки поширена в Бангкоку, що з часом стала тайською їжею. Просто по-своєму. Спеції тут не обов'язкові, але, як і більшість тайських страв, трохи перцю завжди буде доречним. Та якщо ви готуєте для родини і хочете, аби посмакували і діти, соусу буде достатньо. А гострий перець залиште для дорослих. Загалом смаження займе близько 15 хвилин, а ще стільки ж приготування інгредієнтів. А далі одразу за стіл. Бо їсти тайську курятину з кеш'ю треба гарячою. 

Насолоджуйтесь!

Інгредієнти на 4 порції: 

Для соуса:

Для м'яса:

  • 1 біла цибулина
  • половина червоного перцю
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • 500 г курячого філе без шкіри
  • 1 ст. л. борошна
  • 150 г кеш'ю 
  • соняшникова олія для смаження
  • рис - на гарнір 

 

Як готуємо:

  1. Для початку готуємо соус. Додаємо усі інгредієнти для нього і перемішуємо, додавши крохмал. Можна усе змішати блендером. Пам'ятайте, що перець варто додати, якщо хочете отримати більш гостру страву. Готовий соус відкладаєм.
  2. Далі готуємо інгредієнти для смаження. Нарізаємо довшими шматками, як для wok цибулю і перець. З'єднуємо їх. Далі ріжемо зелену цибулю. Подрібнивши курку, перемішуємо її у борошні з сіллю. Вийде такий легкий кляр.
  3. У сковорідці WOK нагріваємо масло для смаження на середньому вогні. Першим обсмажуємо до золотого кольору горіхи кеш'ю. Це займе приблизно 2 хвилини. Далі виймаємо їх на паперовий рушник, аби стекла зайва олія. Далі у сковорідку додаємо м'ясо. Дві хвилини смажте без перемішування, це допоможе йому прирум'янитися. За 6-7 хвилин курятина має стати коричнево-золотою. Готову курку перемістіть до горіхів на серветку, аби увібрати зайву олію.
  4. До олії, що залишилась на сковорідці, додайте цибулю і перець. Смажте 3-4 хвилини. Якщо вам здасться, що на сковорідці сухо, додайте трохи води. Далі поступово додайте соус. Добавляємо зелену цибулю, курку та кеш'ю. Все разом готувати ще протягом 1 хвилини, щоб гарно вимішати соус.
  5. Страва готова. Подавати її можна з рисом.