Корзина
1163 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Суп Лакса: пікантний смак Азії

Суп Лакса: пікантний смак Азії

27.05.20

В Азії суп Лакса дуже поширений. Традиційно його готують з морепродуктів. Але іноді зустрічається варіант з курятиною. Гостра, трохи пряна страва входить до десятки найсмачніших рецептів світу за версією CNN. Холодний суп відмінно підходить для літа. 

Достовірно невідомо про назву, але ймовірно, термін був введений через співзвучність слів локшини та приправ, які входять до складу страви. Основою супу є кокосове молоко і пряна паста. Вона зроблена з гіркого перцю, сухої цибулі. Також сюди входять подрібнені креветки, цукор, сіль, часник, сорго, тамаринд та соєва олія. 

Компоненти для приготування оригінальної страви можна придбати в інтернет-магазині Asia Foods. Якісні продукти за приємною вартістю дозволять насолодитись неймовірним букетом смаків азіатської кухні.

 

Компоненти супу Лакса

 

Щоб приготувати вишуканий суп Лакса на чотири персони, потрібно мати:

  • 1 шт. курячого філе;

  • 400 мл кокосового молока;

  • 12 шт. креветок;

  • 250 гр рисової локшину;

  • 1 пакетик пряної пасти;

  • 2 лайма;

  • 1 гострий перець;

  • 8 шампіньйонів;

  • пучок кінзи;

  • огірок;

  • 2 яйця;

  • гілочку м'яти;

  • зелену цибулю;

  • трохи імбиру;

  • 3 ст.л. соєвої олії;

  • сіль за смаком;

  • моркву та ріпчасту цибулю для бульйону.

Варто відзначити, що точного рецепту не існує. Компоненти можуть змінюватись. Важливо, щоб рисова локшина була товстою. Під час приготування вона добре зберігає форму.

 

Як приготувати суп Лакса

 

Бульйон. В каструлю налити 2 л води та поставити на вогонь. Поки вода гріється, почистити ріпчасту цибулю, моркву та імбир. Якщо в наявності є супові корені, їх також можна додати в бульйон. Всі компоненти скласти у воду та варити на середньому вогні близько 30 хвилин. По закінченню, овочі викидають, а рідину проціджують. Варто пам'ятати, що в неї не треба класти сіль та спеції під час варки.

Підготовка компонентів. Курячі яйця варять близько 5 хвилин, остужують та розрізають навпіл. Креветки кип'ятять 3 хвилини, чистять. Гриби нарізають пластинами та обсмажують на сковороді так, щоб рідина з них не повністю випарувалась. Всі інгредієнти розкладають по тарілках.

Приготування курячого філе. М'ясо відбивають колодкою ножа для того, щоб вирівняти товщину його поверхні та обсмажують на грилі з обох сторін близько 10 хвилин. Далі його перекладають в посуд із товстим дном, заливають невеликою кількістю бульйону та тушкують під кришкою 30 хвилин. Філе остуджують та нарізають тонкими смужками впоперек волокон, намагаючись зберегти їх форму. Розкладають по тарілках.

Елементи сервірування. Огірки нарізають соломкою, гострий перець тонкими кільцями, лайм скибочками. Відкласти на окрему тарілку. 

Заправка супу Лакса. В продажу є готові суміші. Одного пакету вистачить на чотири порції. Приготувати заправку самостійно не просто, тому можна скористатися цим варіантом. 

Підготовка рідких компонентів. В каструлі розігріти соєву олію та обсмажити на ній заправку близько хвилини, додати 2 черпаки бульйону. Далі, не перестаючи помішувати, влити кокосове молоко, яке попередньо добре збовтати, та бульйон. Все посолити, влити сік лайму і довести до кипіння, покласти в нього локшину. Варити не більше 5 хвилин.

Малазийский суп Лакса подається в глибокій тарілці з високими стінками. На дно кладуть локшину, по краю розташовують креветки, гриби, м'ясо, половинку яйця, жовтком доверху. Залишилось додати нарізану зелень, кільця пекучого перцю, скибочки лайму. Всі компоненти заливаються теплим бульйоном.